AM Press Logo
Muzeul Pietrei

„Ora Pământului”, marcată și la Palatul Victoria. Premierul Ciolacu îndeamnă la responsabilitate

 

Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră, între orele 20:30 și 21:30, Guvernul României alăturându-se și anul acesta, prin acest demers, campaniei globale de mediu Earth Hour™ (Ora Pământului).

”Domeniul energiei are o importanță strategică pentru oricare dintre statele lumii, nu doar prin prisma resurselor de care dispunem la nivel global, ci și din punct de vedere al responsabilității față de mediu și însăși viața pe planeta Pământ, care este casa noastră, a tuturor. Preocupările actuale pentru tranziția către energia verde și reducerea dependenței de resursele rusești sunt preocupări inclusiv ale României, care rămâne ferm angajată în continuarea investițiilor în infrastructura energetică în pas cu cele mai noi soluții tehnologice, iar finanțările prin PNRR reprezintă și în acest domeniu o oportunitate. Sunt eforturi menite să asigure eficiență în termeni economici, dar și tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice, obiective în care România este profund angajată ca stat membru al Uniunii Europene. Gestul acesta simbolic de a stinge pentru o oră lumina pe care inclusiv Guvernul României îl face astăzi, ca în fiecare an, alături de alte instituții, organizații nonguvernamentale și simpli cetățeni din întreaga lume, îmi doresc să rămână în conștiința cât mai multor români ca un gest de responsabilitate și acțiuni concrete pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le asumăm pentru siguranța climatică a planetei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă.

Acțiunea ”Ora Pământului”, ajunsă anul acesta la cea de-a 18-a ediție, este marcată la sfârșitul lunii martie în semn de susținere a acțiunilor colective menite să promoveze protejarea planetei.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!