Orban: La 30 de ani de la ‘Podul de Flori’, România face un gest umanitar, de solidaritate pentru cetăţenii din R. Moldova

 

Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru sistemul de sănătate din această ţară, la 30 de ani de la trecerea liberă a Prutului, a declarat miercuri prim-ministrul Ludovic Orban.

Acesta a fost prezent la plecarea convoiului de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea luptei împotriva epidemiei de COVID-19.

Distribuie prietenilor

„În urmă cu 30 de ani a avut loc trecere liberă a Prutului, a frontierei dintre România şi fosta Uniune Sovietică, o manifestaţie cunoscută sub numele de ‘Podul de Flori’, manifestaţie la care au participat peste 1 milion de români de pe ambele maluri ale Prutului şi care a fost simbolul legăturilor puternice de fraternitate, simbolul legăturilor puternice de-a lungul istoriei dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi, când aniversăm 30 de ani de la acest moment simbolic, cu o încărcătură istorică şi afectivă puternică, Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, pentru a putea să-i ajutăm pe fraţii noştri de peste Prut într-o situaţie dificilă”, a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres.