AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Pască tradițională cu brânză de vaci

Pasca, preparat tradițional de Paște,  este ușor de gătit, cu ingrediente la îndemână.
Ingrediente
500 g aluat de cozonac, 1 gălbenuş pentru uns pasca, 1 lingură unt sau ulei pentru uns tava
Pentru umplutură ai nevoie de: 1/2 kg brânza dulce de vaci, 1 cană de zahăr, stafide, 3 ouă, puţin griş, rom sau esenţă de rom.
Mod de preparare
Pentru umplutură: Freci brâza de vaci cu zahărul, stafidele înmuiate în rom, ouăle bătute spuma şi grişul.
Pentru pască: Împarţi aluatul în două: din jumătate intinzi o foaie cât tava, pe care o aşezi în tava unsa cu unt sau ulei, iar din cealaltă jumătate împleteşti un colac pe care îl aranjezi în jurul foii. Torni apoi umplutura. Tot din aluat împletit faci modele pe care le aşezi peste umplutură. Ungi pasca cu galbenus şi o dai la cuptorul încălzit în preabil, pentru 30-40 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!