Pe 15 martie, la ora 15, grevă de 15 minute. Mai multe companii, primari, oameni de afaceri, studenți se alătură campaniei ”România vrea autostrăzi”

 

Tot mai mulţi români se alătură iniţiativei omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă în Moldova, şi anunţă că pe 15 marţie, la ora 15, timp de 15 minute vor întrerupe munca, în semn de protest față de lipsa de interes a Guvernului față de infrastructură, în general, și față de Autostrada Moldova, în particular.

„În data de 15 martie, la ora 15:00, va avea loc inaugurarea primului și singurului metru de autostradă din regiunea Moldovei, inițiatorul Ștefan Mandachi anunțând că va adopta o formă inedită de protest pentru a transmite mesajul sau către autorități și către cetățeni. Astfel, la ora inaugurării, va suspenda timp de 15 minute activitatea în toate afacerile pe care le administrează. Acestea includ o rețea de 40 de restaurante, un hotel, centru de conferințe, sală de fitness, cafenea și un centru SPA.
În plus, acesta s-a autosuspendat din profesia de avocat pentru un an de zile, în semn de protest pentru toți avocații care nu pot să-și reprezinte clienții din țară, deoarece nu au pe unde să circule”.

Distribuie prietenilor

Campania ”România vrea autostrăzi”, demarată de sucevean, s-a viralizat în ultimele zile. Sub hashtag-ul #șîeu mai multe companii au anunțat deja public că vor opri lucrul vineri, 15 martie, la ora 15:00, timp de 15 minute. De asemenea, mai mulți primari, oameni de afaceri, transportatori și taximetriști, dar şi studenţi s-au alăturat campaniei „România vrea autostrăzi”.

Mai mulţi primari, reprezentanţi ai mediului cultural, artistic, ai mediului de afaceri din judeţul Iaşi au anunţat că pe 15 martie, la ora 15, îşi vor întrerupe activitatea timp de 15 minute, nemulţumiţi fiind de lipsa unei autostrăzi care să lege estul de vestul ţării.
De asemenea, asociațiile „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea autostradă” susțin la rândul lor protestul.

Compania de Transport Public Iasi se alătură manifestului #RomâniaVreaAutostrăzi și susține realizarea de îndată a proiectelor de infrastructură rutieră în țara noastră.
Sindicaliștii de la Romatsa au anunțat că susțin protestul din 15 martie organizat în cadrul campaniei „România vrea autostrăzi”.

Sursa – RTV.NET