Piața imobiliară din Cluj se dezvoltă pe repede înainte

Una din principalele priorități ale dezvoltatorilor imobiliari din Cluj Napoca o reprezintă construcția de noi unități locative, lucru demonstrat și de statisticile care arată că piața imobiliară, din orașul Transilvănean, înregistrează creșteri semnificative, depășind în acest segment chiar și capitala țării.

Dacă în București se construiește o locuință nouă la 77 vechi, în Cluj rata de înnoire a construcțiilor noi este de una nouă la 21 folosite, rată îmbucurătoare ținând cont că populația capitalei este de 7-8 ori mai numeroasă.

În prima parte a anului 2019, Cluj Napoca și-a pus amprenta în evoluția imobiliară și prin semnarea celei mai mari tranzacții existente în afara Bucureștiului. Concret, retailerul de bricolaj Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, au bătut palma cu grupul de investiții NEPI-Rockcastle și antreprenorul Ovidiu Șandor pentru achiziția birourilor „The Office”, cu un preț estimat de 130 de milioane de euro.

Distribuie prietenilor

Scade interesul pentru locuințele vechi

Dacă în anii trecuți spațiile locative vechi s-au aflat în topul preferințelor, în prezent, tendințele s-au schimbat, iar interesul cumpărătorilor este acum orientat spre locuințele noi.

Cu o economie ce se dezvoltă rapid, mai ales în domeniul IT, Cluj Napoca se remarcă atât prin nevoia tot mai ridicată de case și apartamente noi cât și prin prețurile de vânzare a ansamblurilor rezidențiale.

Se cer apartamente noi în Cluj-Napoca, potrivit, dateleor Korter.ro, potrivit cărora, nu mai puțin de 33 de complexuri rezidențiale noi sunt scoase la vânzare.

Unul dintre complexele prezente pe piaţa din Cluj-Napoca este Maurer Panoramic, construit cu materiale de înaltă calitate și format din apartamente cu 2, 3 sau 4 camere. Apartamentele din clădirea Maurer Panoramic au suprafețe cuprinse între 49 și 98,63 mp, vândute cu prețuri ce pornesc de la 1833 de euro + TVA pe mp.

„Toate apartamentele se predau finisate la cheie, personalizate în funcție de dorințele și gusturile noului proprietar, sub îndrumarea atentă a specialiștilor. Una dintre premierele pe care le aduce complexul Maurer Panoramic în Cluj ține de sistemele Smart Home, cu care sunt dotate apartamentele”, au explicat reprezentanții companiei Maurer Imobiliare.

Un alt ansamblu rezidențial, Sunny Prime Residence, situat în Centrul Vechi, oferă spre vânzare două spații comerciale la parter, 47 de locuri de parcare și 44 apartamente cu 2 și 3 camere a căror suprafață este cuprinsă între 53,12 și 154,44 mp. Preţul pe mp al unui astfel de apartament porneşte de la 1.400 de euro + TVA.

De asemenea, Viva City Residence pune la dispoziția cumpărătorilor apartamente cu 1, 2 sau 3 camere, în schimbul unor sume ce pornesc de la 1620 de euro + TVA pe mp și pot depăși 1683 de euro + TVA pentru mp. Astfel, un apartament cu 3 camere, de pe Aleea Profesor Valeriu Bologa 3, este scos la vânzare cu prețuri de la 101.000 de euro + TVA.

„Promitem o ambianță plăcută de petrecere a timpului liber chiar în confortul casei tale”, asigură dezvoltatorii Viva City Residence care au prevăzut blocul locativ cu o piscină climatizată și o sală de fitness.

Deoarece spațiul în care locuiți este esențial pentru definirea stilului dumneavoastră de viață, vă sfătuim să analizați pe Korter.ro oferte concepute pentru a vă asigura confortul şi atmosfera relaxantă de care aveți nevoie.