PIZZA DE POST, GATA ÎN MAI PUŢIN DE O ORĂ
Fă pizza de post după rețeta asta și o să îți iasă atât de bună încât nu o să îți dai seama că nu are ingrediente „de dulce”! Gustoasă, rapidă, versatilă – o idee perfectă pentru zilele de post în care vrei să scapi repede de gătit.
INGREDIENTE
Pentru blatul de pizza
• 300 g făină
• 3 linguri ulei de măsline
• 1 lingură zahăr
• 1 plic drojdie uscată
• 1 praf de sare
Pentru umplutură
• sos marinara
• legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci
• brânză tofu
• Oregano
MOD DE PREPARARE
În primul rând se face aluatul. Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină.
Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra aluatului de pizza şi lasă-l la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat.
Când a crescut îndeajuns, aluatul se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.
Sosul este extrem de important pentru reușita gustului final. Așa că e de preferat să nu pui ketchup sau bulion pe pizza de post. Fă un sos rapid și savuros, după rețeta de aici: sos marinara.
Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă îți place și ai prin casă, nu doar cele enumerate mai sus. Fără teamă, nu are cum să nu fie gustos!
Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste. Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii/cubulețe. Nu are același gust cu brânza normală, desigur, dar aroma ei ajută la savoarea finală a pizzei de post.
Sursa – retete.unica.ro