PLĂCINTĂ CU MERE – REȚETA TRADIȚIONALĂ, GATA ÎN MAI PUȚIN DE O ORĂ
Plăcintă cu mere – cu siguranță desertul copilăriei pentru mulți dintre noi – se face cu minim de efort și cu bani puțini. Una dintre cele mai simple, aromate, gustoase și fragede prăjituri pe care le poți face acasă, fără să petreci prea mult timp în bucătărie sau să-ți golești portofelul.
INGREDIENTE
Pentru blaturi
• 500 g făină
• 200 g unt moale/untură
• 100 g smântână
• 1 ou
• 150 g zahăr
• 2 fiole zahăr vanilat
• 10 g praf de copt
• 1 vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură
• 1, 5 kg mere
• 3 linguri zahăr
• 1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră
Preparare:
• Începem cu umplutura, ca să aibă timp să se răcească în timp ce ne ocupăm de aluat.
Spală merele, dă-le pe răzătoarea mare (cu tot cu coajă, dacă nu te deranjează). Pune-le la calit într-un vas care nu lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. Adaugă și scorțișoara după 5 minute. Amestecă ocazional și, când se mai evaporă zeama, dă de pe foc și lasă la răcit.
Continuarea pe retete.unica.ro