• Home
  • Fapt divers
  • Planta care „se roagă” pentru casă. Aduce noroc și prosperitate în locuință

Planta care „se roagă” pentru casă. Aduce noroc și prosperitate în locuință

Există numeroase plante despre care se spune că aduc noroc în casă. De la suculente, la plante în culori vivace, există o varietate largă de flori pe care este bine să le aveți în locuință. Una dintre acestea este și Maranta, planta care „se roagă” și care aduce mult noroc celor care au grijă de ea.

„Maranta leuconeura” este o plantă de interior foarte îndrăgită pe care mulți și-o doresc și care poate fi întreținută ușor dacă îi creați mediul ideal. Ceea ce o face cu adevărat specială sunt frunzele sale cu model deosebit, care în timpul nopții sau la lumină slabă au tendința de a se închide, de aici se spune că planta „se roagă”.

Este o plantă care iubește locurile luminoase însă nu este bine să o expuneți direct la razele soarelui deoarece frunzele sale se pot arde. Este ideal să o țineți în locuri cu temperaturi care variază între 18-24°C, așa că nu o expuneți la frig și evitați schimbările bruște de temperatură. În același timp, mediile umede îi sunt prielnice pentru a se dezvolta frumos.

Așadar, mețineți solul umed, dar aveți grijă să nu o înecați în apă, așa că evitați să o udați prea des, mai ales în sezonul rece. Ce puteți face în schimb, este ca la baza ghiveciului să puneți un suport umed sau să pulverizați pe frunze apă filtrată, în mod periodic.

Continuarea pe click.ro

Parteneri