Plante care nu suportă să fie mutate

 

Colorează-ți casa cu plante de interior care pot înflori și iarna, dar ține cont de nevoile lor. Sunt pretențioase și nu suportă să fie mutate.
Crăciunița
În zilele friguroase, orice casă pare mai caldă și mai primitoare dacă există o Crăciuniță așezată strategic. I se mai spune și „Nu mă deranja“, pentru că, dacă îi schimbi locul, nu mai înflorește deloc în anul acela sau îi cad bobocii. Timp de câteva săptămâni, Crăciunița își etalează florile colorate în roșu purpuriu, alb, roz, violet, portocaliu și galben. Nu suportă lumina puternică și are nevoie de apă o dată la 5-6 zile. De asemenea, preferă temperaturile sub 14 °C. Dacă vrei sa reziste iarna la temperatura camerei (20 -25 °C), trebuie s-o uzi din două în două zile. Pune apă doar în farfuria ghiveciului.
Ciclama
Această plantă înflorește din septembrie până în martie. Petalele florilor sunt colorate în nuanțe de alb, violet și roșu. Ciclama preferă un loc răcoros, cu aer umed și fără prea multă lumină. Dacă o muți sau o ții în curent rece, planta își pierde florile și frunzele. Are nevoie de pământ bine drenat și fertilizat și nu suportă excesul de apă. Ud-o turnând lichidul în farfuria ghiveciului și las-o câteva zeci de minute, apoi îndepărtează surplusul.
Violeta africană
Frumoasa violetă africană este sensibilă și nu suportă să fie atinsă. Are nevoie de îngrijire specială, adică să fie udată de două ori pe săptămână, fertilizată o dată pe lună și să fie amplasată într-o încăpere cu lumină și temperatură moderate.Când o uzi, folosește apă la temperatura camerei și evită să o atingi. Altfel, nu mai înflorește și e păcat să ratezi florile ei drăguțe, culorate în roz, albastru și violet.
Sfat! E bine să alternezi modul în care o uzi – adică, o dată să-i pui apă în ghiveci și altădată în farfuria ghiveciului.
Gardenia
Deși este o plantă decorativă care poate oferi căminului tău un farmec aparte, gardeniei nu-i place atmosfera uscată și călduroasă din apartamente. Are nevoie de un mediu potrivit cu nevoile ei: ziua trebuie să-i fie cald, iar noaptea să se bucure de o temperatură răcoroasă și umedă. Preferă locurile luminoase, aerisite și protejate de curenții de aer. Poate înflori vara sau iarna, însă nu și dacă ai mutat-o într-un spațiu care nu îi priește.

Continuarea pe clickpentrufemei.ro