• Home
  • Prima
  • Sângeru: Sute de pompieri militari implicați într-o acțiune de căutare a copilului luat de viitură la Sângeru

Sângeru: Sute de pompieri militari implicați într-o acțiune de căutare a copilului luat de viitură la Sângeru

Sute de pompieri militari implicați într-o acțiune de căutare a copilului luat de viitură la Sângeru

Peste 400 de pompieri au  participat sâmbătă la căutarea copilului din Sângeru care a fost luat de viitură pe 31 mai, informează ISU Prahova, citat de RTV.net.

„Sâmbătă a fost programată o acţiune de căutare extinsă a minorului dispărut în urma viiturii de la Sângeru. Căutările vor fi concentrate între Sângeru şi Urlaţi, pe ambele maluri ale râului Cricovul Sărat. 426 de pompieri vor participa la căutare”, a precizat ISU Prahova, potrivit Agerpres.

Rezultatul este același – copilul de doi ani nu a fost găsit. Localnicii spun că formațiunile care vin să caute zilnic – compuse din câte trei pompieri militari – par convinse ”că umblă degeaba, de-a surda”.

O viitură din 31 mai, unică pentru Cricovul Sărat, care este o apă de trecut cu pasul, a luat cu totul o casă unde se găseau o mamă  și cei patru copii  ai ei, în vârste cuprinse între șase luni și șase ani. Mama a plutit un kilometru pe o saltea pe care au fost și copii pe care i-a pierdut unul după altul.

Ea s-a prins în final de ramurile unui pom dintr-o grădină a poetului Lucian Avramescu, de unde au salvat-o localnicii. La câțiva pași a fost găsită, după retragerea apelor, o fetiță de trei ani și jumătate, dar resuscitarea n-a dat rezultate. Alți doi copii au fost descoperiți decedați de-a lungul albiei Cricovului Sărat, între ramuri de copaci și mâl.

Trupul băiețelului de doi ani nu a fost găsit nici de această dată, a declarat duminică dimineața primarul comunei Sângeru, Gheorghe Radu, cu toate că apa s-a retras în vechea matcă.

”Au fost 426 de pompieri militari, iar acțiunea a fost condusă direct de comandatul lor pe județul Prahova. Au plecat din zona noastră spre Urlați. Din păcate rezultatul este cel pe care vi l-am spus, adică nu au găsit copilul”, a mai adăugat, pentru AMPress, primarul Radu.

Există, conform opiniei unor localnici,  riscul ca minorul să fi fost devorat de numeroșii câini pe care noaptea îi aduc în pădurile de lângă localități, mașini necunoscute, bănuite că ar fi de la centre de câini fără stăpân. Primăriile sunt nevoite să-i prindă și să-i predea din nou centrelor care încasează niște bani pentru asta.

Puteti citi povestea acestora aici: Tragedie la Sângeru-Prahova: Apele Cricovului Sărat au luat o casă cu patru copii, între șase luni și șase ani

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri