• Home
  • Prima
  • Pompierii români, lăudaţi în presa din Grecia: „Sunt de pe altă planetă. Reflexele instinctive sunt uimitoare”

Pompierii români, lăudaţi în presa din Grecia: „Sunt de pe altă planetă. Reflexele instinctive sunt uimitoare”

pompieri 1

Intervenţia pompierilor români mobilizaţi să stingă incendiile din insula Evia a fost descrisă într-un articol eligios realizat de o publicaţie din Grecia.
Modul în care pompierii români au intervenit pe insula Evia i-a determinat pe localnici să-i privească precum nişte extratereștri.

„Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.
La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, se arată în articolul elogios publicat la adresa pompierilor români de către publicația fimes.gr, potrivit rtv.net.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că divizia de pompieri detașată în Grecia a lichidat în prima zi mai multe focare de incendiu, urmând să continue activitatea non-stop în schimburi de zi și de noapte.

Parteneri