Povestea Ilenei Sărăroiu, care a murit, la 43 de ani, cântând „O bătrână într-o gară”

 

Formidabila cântăreață care a fost Ileana Sărăroiu, şi-a găsit sfârșitul pe scenă, la o nuntă. Avea 43 de ani. Anul acesta ar fi făcut 82 de ani.

Ileana Sărăroiu si-a pierdut viața pe 12 mai 1979, la o nuntă din localitatea Unirea, Jud. Călărași.
„La ora stabilită a sosit cu soţul său, Mircea Câmpeanu, cu o Dacie albă. Elegant îmbrăcată, aşa cum o vedeam la televizor, a urcat imediat pe scenă. Avea o rochie lungă, bleu, şi un pardesiu negru cu alb, în motive populare. Părul negru, lung, era strâns în coadă cu o coroniță cu flori. Mi-aduc aminte că s-a plâns că este obosită şi că ar dori o cafea”, povestea în urmă cu 5 ani pentru „Adevărul” Liliana Ispas (56 de ani), mireasa de la acea nuntă.

Distribuie prietenilor

Femeia mai spune că Ileana a scos din poșeta un pachet cu cafea şi a rugat pe cineva să-i prepare o ceașcă pentru a rezista programului încărcat pe care îl avea de susţinut. „Atât a consumat, doar o cafea, după care a cântat neîncetat 45 de minute. Ar fi trebuit să susţină un program de 3-4 ore. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru. Soarta a avut alte planuri cu ea”, spune, cu emoţie, Liliana Ispas pentru sursa citată. Cântăreței i s-a făcut rău în timp ce cânta.

După ce a interpretat melodia „ O bătrână într-o gară”, Ileana Sărăroiu le-a cerut scuze nuntaşilor că nu mai poate continua, deoarece se simte foarte rău. „Chiar lângă ea se afla proprietarul salonului unde avea loc petrecerea. Omul, când a auzit că nu se simte bine, a sprijinit-o să coboare de pe scenă. Ştiu că nu a mai fost conştientă nici o secundă şi că şi-a dat sufletul până la ieşirea din comună, în ambulanţa care fusese alertată s-o transporte la spitalul din Călăraşi”, mai spune Liliana Ispas.
Sursa: stiinta-mister.ro