Prăjitura 1 Decembrie, un desert tradițional cu arome ispititoare!

Încearcă acest desert tradițional, cu gust de excepție. Prepară-l și vei vedea că și cei mai mofturoși și pretențioși nu-i vor rezista. Vei munci puțin, dar merită efortul!

Ingrediente:

Pentru blatul cu miere:
1 lingura miere de salcam
400 gr faina de grau
100 gr zahar pudra
2 oua
100 gr unt
1 lingurita bicarbonat de sodiu

Distribuie prietenilor

Pentru blatul cu nuca:
6 oua
150 gr zahar granulat
3 linguri apa
50 ml ulei de gatit
150 gr faina de grau
6 gr praf de copt
150 gr nuci tocate marunt

Pentru crema:
100 gr zahar granulat
3 oua
80 gr budinca de vanilie
120 gr zahar pudra
700 ml lapte 2,8%
250 gr margarina

Mod de preparare:

1. Pregateste un aluat din ingredientele pentru blatul cu miere.
2. Imparte-l in doua, apoi acoace foile pe dosul unei tavi, usor gresate, vreo 6-7 minute.
3. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
4. Amesteca ingredientele pentru blatul cu nuca.
5. Toarna compozitia in tava si bag-o in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 25 de minute.
6. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj.
7. Mixeaza margarina cu zaharul granulat.
8. Dupa ce budinca s-a racit, amestec-o cu margarina. Omogenizeaza.
9. Pune un blat cu miere pe un platou.
10. Acopera cu blatul cu nuca, apoi cu al doilea blat cu miere, iar la final cu crema.
11. Daca vrei, decoreaza cu zahar pudra si nuca.

Sursa – culinar.bzi.ro