AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Prăjitura CARAMEL, un desert cum nu ai mai mâncat

prăjitura caramelNu doar arată excepțional, ci este de-a dreptul delicioasă! Încearcă această rețetă, un desert ușor de preparat.

Aluatul

  • 350 g faina
  • 100 g unt (sau margarina)
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita bicarbonat

Se framanta toate ingredientele foarte bine si apoi se intind 3 foi. Acestea se coc pe dosul tavii de la cuptor, care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Crema

  • 1 cana lapte
  • 3 linguri faina
  • 180 g zahar

Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga:

  • 2 linguri de zahar ars
  • 2 linguri de cafea

Cand s-a mai racit (dar sa fie calduta inca) se adauga 100g unt (sau margarina) taiat bucati si se amesteca bine. Apoi se lasa la racit. Se umplu foile, iar pe foaia de deasupra se cerne zahar pudra sau se face glazura.

Glazura (alba sau maro)

  • 50 g zahar pudra
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri de cacao sau de cafea (doar pentru glazura maro)

Se freaca toate la rece si, deoarece se intareste foarte repede, se intinde rapid pe foaia de deasupra a prajiturii.

Sursa: retetelebunicii.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!