Prăjitură fragedă cu mere (de post)
O prăjitură cu aromă de toamnă, perfectă pentru zilele de post. Rețeta este simplă, cu ingrediente la îndemâna oricui. Merită încercată!
Ingrediente pentru aluat:
250 ml apă minerală, 150 ml ulei, 150 gr zahăr, o lingurită zeamă de lămaie, 1/2 lingurită praf de copt, 500 gr făină, un praf sare, o fiolă esentă de vanilie.
Ingrediente pentru umplutură:
un kilogram de mere, 150 gr zahăr, un pliculet zahăr vanilat, o lingurită scortisoară, 2 linguri de gris
Ingrediente pentru decor:
50g zahăr pudră vanilat.
Mod de preparare:
Prepararea umpluturii. Se spală merele si se curătă de coajă. Se dau merele pe răzătoarea mare, se scurg de zeama lăsată si se pun la călit intr-o oală impreună cu zahărul. Se adaugă peste scortisoara, esenta de vanilie, grisul si se amestecă. După 10 minute de călit, se lasă compozitia deoparte la răcit.
Continuarea aici