AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Prăjitură fragedă cu mere (de post)

O prăjitură cu aromă de toamnă, perfectă pentru zilele de post. Rețeta este simplă, cu ingrediente la îndemâna oricui. Merită încercată!

Ingrediente pentru aluat:
250 ml apă minerală, 150 ml ulei, 150 gr zahăr, o lingurită zeamă de lămaie, 1/2 lingurită praf de copt, 500 gr făină, un praf sare, o fiolă esentă de vanilie.

Ingrediente pentru umplutură:
un kilogram de mere, 150 gr zahăr, un pliculet zahăr vanilat, o lingurită scortisoară, 2 linguri de gris
Ingrediente pentru decor:
50g zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare:
Prepararea umpluturii. Se spală merele si se curătă de coajă. Se dau merele pe răzătoarea mare, se scurg de zeama lăsată si se pun la călit intr-o oală impreună cu zahărul. Se adaugă peste scortisoara, esenta de vanilie, grisul si se amestecă. După 10 minute de călit, se lasă compozitia deoparte la răcit.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!