PREGĂTIRI PENTRU CĂMARĂ: SOS PICANT DE ARDEI ȘI ROȘII, PERFECT PENTRU FRIPTURI ȘI CARTOFI

Sosul picant de ardei si rosii este perfect pentru zilele de iarna. Merge de minune cu friptura sau cartofi.
Ingrediente:

-3kg rosii
-1 kg ardei capia (rosu si verde scrie in reteta, eu am avut doar rosu insa e foarte bine si asa)
-7-8 cepe
-7-8 ardei iuti (eu am facut anul trecut 2 portii una iute, alta cu ardei grasi si s-au consumat amandoua la fel de repede)
-5-6 catei de usturoi
-frunze de telina
-cuisoare, sare, piper
-300 ml ulei
Mod de preparare
Se spala rosiile si se cojesc. Ca sa se poata decojii mai usor, eu le-am dat un pic in clocot, exact cat sa plesneasca un pic coaja, dupa poate fi mult mai usor indepartata pielita. Se pun la fiert intr-o oala cu fundul gros, se pun la fiert si se spumeaza, amestecand continuu. Se lasa la fiert pana cand scade cam pana la un sfert din compozitie. Se coc ardei capia, apoi se pun cu sare intr-un vas acoperit si se lasa sa se raceasca.Se curata apoi de pielita si se taie fasii.
Intre timp, se caleste in ulei ceapa si usturoiul. (atentie usturoiul se arde cu multa usurinta). Apoi se amesteca tot: ardei, ceapa, sucul de rosii, ardei iuti tocati, 5-6 cuisoare, boabe piper, sare si se lasa sa fiarba 15 minute.

Sursa – kfetele.ro