Pregătirile de Crăciun au rânduiala lor. Iată ce trebuie să știi despre Marele Praznic

 

Pregătirile de Crăciun nu înseamnă numai prepararea bunătăților. Prepararea bucatelor tradiționale, după tăierea porcilor, este cea mai grea încercare a credincioșilor care țin post. Totuși, începând de azi, încep pregătirile pentru sărbătoarea Nașterii Domnului.
Deschide-ți sufletul la deschiderea mormintelor
În credința populară, perioada cuprinsă între Ignat și Crăciun era una rea. Se spune că în acest răstimp s-ar deschide mormintele și că sufletele morților ar veni printre cei vii. Așa se face că, pe 22 decembrie, în unele regiuni se mai ține Deschiderea mormintelor, un obicei prin care se pregătesc mese copioase pentru cei stinși din viață. Acum e un bun prilej pentru a le cere celor dispăruți dintre noi ajutorul sau pentru a le spune ceea ce nu au mai apucat. E vremea șezătorilor și a cântărilor dedicate minunatului eveniment ce va să vină în curând. Obiceiul colindelor vine din vremuri străvechi.
Pregătirile de Crăciun sunt pentru Marele Praznic
În cutuma bisericească, marea sărbătoare a Nașterii Domnului este cunoscută drept Marele Praznic. Este o zi de o importanță deosebită, pentru toți creștinii. Mersul cu Steaua, Vifleimul, colindele sunt obiceiuri păstrate din străbuni, caracteristice Crăciunului, în întreaga lume.

Mai mult pe libertateapentrufemei.ro