AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Premieră juridică în România. Un câine a fost încredințat pe o procedură similară celei privind copiii într-un proces de partaj

foto: Pexels

Premieră juridică în România! O instanță a stabilit că animalul de companie este o ființă cu emoții și nu un bun mobil. Decizia a fost dată într-un proces de partaj, iar câinele care era disputat între cei doi soți a fost încredințat pe o procedură similară celei privind copiii.

Potrivit antena3.ro, avocații au argumentat ca animalul de companie nu poate fi privit ca un obiect neînsuflețit, că este vorba despre emoții puternice implicate în relația dintre stăpâni și animale, iar acestea beneficiază de un tratament similar unui membru de familie.

În final, câinele a fost încredințat fostei soții.

“Din punct de vedere juridic au fost mai multe argumente, în sensul că acest animal de companie acest cățel nu poate fi asimilat unui televizor, mașină de spălat sau orice alt bun mobil, pentru că este o ființă vie, o ființă de care este atașată întreaga familie, pe de o parte.

Continuând demersul pe cealaltă sentimental, acest animal de companie, acestei ființe trebuie să i se recunoască drepturile, respectiv celor care sunt atașați de acest cățel. Trebuia să i se recunoască drepturi speciale privitor la o anumită apartenență.

Instanța a dispus încredințarea acestui cățel către clientul nostru și nu atribuirea în lotul clientului nostru. Familia nu are copii, iar părțile erau profund atașate de acest cățel”, a spus la Antena 3 CNN, Cristian Rusu, avocatul care a obținut această decizie în instanță.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!