Premierul Cioloș: „Tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională”

 

Premierul Dacian Cioloș spune că tăierile ilegale de pădure sunt „o problemă de siguranță națională”, iar pentru rezolvarea ei trebuie acționat „pe mai multe fronturi”.

„Mai mult decât o problemă de mediu, tăierile ilegale de pădure sunt o problemă de siguranță națională. De aceea, acționăm pe mai multe fronturi. Săptămâna aceasta am înăsprit regimul contravențiilor – în unele cazuri, cuantumul amenzilor a fost dublat – și am introdus peste 100 de noi sancțiuni pentru tăieri abuzive de pădure. În plus, am dat responsabilități suplimentare angajaților ocoalelor silvice, Poliției și Jandarmeriei. Totodată, am clarificat prevederile privind constituirea perdelelor forestiere de protecție. Aceste măsuri fac parte dintr-un pachet mai larg, aflat în lucru la Guvern, care, între altele, cuprinde stabilirea unei evidenţe clare a proprietarilor şi administratorilor de pădure, transparentizarea și verificarea amenajamentelor silvice, regenerarea terenurilor forestiere de pe care s-a exploatat masa lemnoasă, îmbunătățirea programului SUMAL”, a scris Cioloș, pe pagina sa de facebook.
De asemenea, premierul invită cetățenii să se implice în procesul de protejare și recuperare a pădurilor: „Vă invit să continuați să vă implicați în acest proces de protejare și recuperare a pădurilor. Puteți sesiza transporturile ilegale de lemn prin aplicația „Inspectorul Pădurilor””.

Distribuie prietenilor

Giorgiana Radu, AMPress