• Home
  • Prima
  • Principesa Margareta, primită la Crucea Roşie din Franţa, la fel cum, în 1919, a fost întâmpinată Regina Maria

Principesa Margareta, primită la Crucea Roşie din Franţa, la fel cum, în 1919, a fost întâmpinată Regina Maria

principesa margareta 1 1

România e omagiată în Franţa, la 100 de ani, de când Regina Maria a reuşit să o pună pe hartă, la Conferinţa de Pace de la Paris.

Strănepoata Reginei Maria a fost primită la Crucea Roşie din Franţa, la fel cum, în 1919, a fost întâmpinată Suverana României Mari. Şi Regina Maria a fost preşedinte onorific al Crucii Roşii, în război a îngrijit soldaţii, a înfiinţat spitale de campanie şi Serviciul de Ambulanţă, care i-a purtat numele. După război, suverana şi-a îndreptat atenţia spre văduvele de război şi miile de copii care au rămas orfani.

“Faptul că noi suntem aici are o latură mai umană, urmărim exact ce a făcut Regina Maria atunci, este o dovada de continuitate şi o fascinaţie, nu vorbim doar despre prezent, ci şi de trecut şi viitor, asta dă o bogăţie acestei vizite. Noi am avut acest mesaj că România poate să fie un sprijin pentru o Europă puternică”, a spus Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, potrivit stiri.tvr.ro.

Ambasada României la Paris a oferit un dineu în onoarea Majestății Sale Margareta, aşa cum, în 1919, ambasadorul român Victor Antonescu a oferit un dineu în cinstea Reginei Maria.

Parteneri