A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Principesa Margareta, primită la Crucea Roşie din Franţa, la fel cum, în 1919, a fost întâmpinată Regina Maria

0 175

România e omagiată în Franţa, la 100 de ani, de când Regina Maria a reuşit să o pună pe hartă, la Conferinţa de Pace de la Paris.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Strănepoata Reginei Maria a fost primită la Crucea Roşie din Franţa, la fel cum, în 1919, a fost întâmpinată Suverana României Mari. Şi Regina Maria a fost preşedinte onorific al Crucii Roşii, în război a îngrijit soldaţii, a înfiinţat spitale de campanie şi Serviciul de Ambulanţă, care i-a purtat numele. După război, suverana şi-a îndreptat atenţia spre văduvele de război şi miile de copii care au rămas orfani.

“Faptul că noi suntem aici are o latură mai umană, urmărim exact ce a făcut Regina Maria atunci, este o dovada de continuitate şi o fascinaţie, nu vorbim doar despre prezent, ci şi de trecut şi viitor, asta dă o bogăţie acestei vizite. Noi am avut acest mesaj că România poate să fie un sprijin pentru o Europă puternică”, a spus Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, potrivit stiri.tvr.ro.

Ambasada României la Paris a oferit un dineu în onoarea Majestății Sale Margareta, aşa cum, în 1919, ambasadorul român Victor Antonescu a oferit un dineu în cinstea Reginei Maria.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More