Prognoza meteo pentru luna aprilie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru luna aprilie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 01.04.2019 – 08.04.2019

Distribuie prietenilor

Valorile termice se vor situa în general sub cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane din vestul și nordul teritoriului.

Săptămâna 08.04.2019 – 15.04.2019
Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile intracarpatice și apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

Săptămâna 15.04.2019 – 22.04.2019
Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în general în jurul celor specifice acestui interval.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, cu posibilitatea unui ușor excedent local în regiunile sudice dar și a unui ușor deficit în nord-vestul teritoriului.

Săptămâna 22.04.2019 – 29.04.2019
Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în jumătatea vestică a teritoriului și în general apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

AMPress