• Home
  • Prima
  • PSD îi scapă – cu complicitatea PNL – pe evazioniști de închisoare. Dai înapoi ce ai furat, ești curat!

PSD îi scapă – cu complicitatea PNL – pe evazioniști de închisoare. Dai înapoi ce ai furat, ești curat!

catalin radulescu 2

Un proiect extrem de controversat al deputatului PSD Cătălin Rădulescu, a fost votat în Comisia juridică din Camera Deputaţilor, după ce a fost adoptat fără probleme de Senat. La votul majoritar al PSD, deputaţii PNL s-au abţinut. Doar USR-iştii au votat împotrivă. Proiectul va intra cel mai probabil miercuri în dezbaterea şi votul din plenul Camerei, scrie Realitatea.net.

Cătălin Rădulescu, alături de alţi 12 parlamentari PSD, au depus anul trecut un proiect de lege prin care vor ca evazioniştii fiscali să scape de orice urmărire penală dacă îşi plătesc preudiciul produs.

Cu alte cuvinte, dai înapoi banii furaţi, plus un comision de tentativă eşuată, şi scapi basma curată.

Deputaţii PSD au fost chiar mai permisivi decât s-a votat în Senat şi au îmblânzit suplimentar varianta lui Rădulescu!

Proiectul care poate fi văzut aici a fost adoptat de Senat în 29 mai 2018 şi ulterior trimis în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Ce prevede mai exact iniţiativa lui Cătălin Rădulescu? În cazurile de evaziune fiscală „dacă inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 50% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalizările, se va dispune o singură dată renunţarea la urmărirea penală„.

Surpriză: în comisia juridică din Camera Deputaţilor, procentul de „amendă” a fost redus de la 50 la 20%, iar termenul de un 1 an propus de Cătălin Rădulescu pentru plata banilor a fost majorat la 3 ani, la recomandarea UDMR!

Unii comentatori spun că, în majoritate, hoții nu sunt prinși, iar îmblânzirile legislative inițiate și votate de  PSD îi scapă și pe cei inabili.

Parteneri