• Home
  • Prima
  • PSD își laudă ”marile” realizări cu fotografii din Ucraina, Africa de Sud sau Canada

PSD își laudă ”marile” realizări cu fotografii din Ucraina, Africa de Sud sau Canada

psd gara 1

Partidul Social Democrat are o nouă strategie de convingere a publicului de realizările sale în cei aproape trei ani de când se află la putere, alături de ALDE. Cu o tactică mai agresivă pe internet, PSD se folosește însă de poze din alte țări pentru a se lăuda cu „realizările” sale.

Contactat de Digi24.ro, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că acest lucru s-ar fi întâmplat printr-un „mega-absurd”.

Din dorința de a avea o campanie mai agresivă pe internet, social-democrații au realizat o aplicație care va fi folosită de orice membru pentru a avea pe telefonul propriu realizările partidului. Anunțul a venit la numai câteva zile după ce Facebook a eliminat 30 de pagini, grupuri și conturi din România, parte a unei rețele coordonate carea induceau oamenii în eroare prin clonarea de pagini care imitau surse reale de știri, dar postau conținut pro PSD.

De altfel, în întâlnirile sale cu organizațiile județene, Liviu Dragnea le transmitea să țintească pe Facebook publicul de la oraș.

În acest sens, este nevoie și de imagini cu realizările partidului aflat la putere. Așa se face că social-democrații folosesc fotografii stock pe diverse pagini de Facebook, cumpărate de pe site-uri specializate.

Mai jos, doar câteva exemple.

Gara din Târgu Mureș, modernizată „la standardele vestului Europei”. Fotografia e de fapt din Ucrainapsd gara 1
„Un proiect finalizat la începutul anului 2017, realizat cu peste 10 milioane de Euro din bani europeni. Gara CFR din Tîrgu Mureș se aliniază acum la standardele vestului Europei”, anunță social-democrații pe site-ul guvernarepsd.ro.

Fotografia iese ușor în evidență printr-un detaliu: acel tip de tren nu circulă în România, ci în Ucraina. Iar gara Târgu Mureș este de fapt gara din Kiev.

psd gara targu mures shutterstock
Foto: guvernarepsd.ro

Fotografia a fost furnizată site-ului Shutterstock de către Denis Belitsky, un fotograf ucrainean.

Medici din Africa de Sud, bucuroși de creșterea salariilor din România
La o postare în care se laudă cu dublarea salariilor medicilor, pagina de Facebook PSD salvează România folosește o fotografie dintr-un spital din Africa de Sud, în care sunt surprinse și condițiile foarte bune.psd medici 1

spital psd africa de sud
Foto: Catinca Hanganu

PSD se folosește de fotografii din alte țări și când are nevoie să arate pensionarii fericiți că Guvernul le-a crescut pensiile. Pe pagina de Facebook PSD salvează România este folosită o poză cu un cuplu ce pare a fi din Germania.

realizari-psd-fotografii-stock (3)
Foto: facebook.com/pg/PSDSalveazaRomania

Un alt exemplu de realizare scoasă în evidență de PSD, pe aceeași pagină de Facebook, este faptul că ar fi dublat suprafețele irigate din România.psd poze din alte tari 1

irigatii psd
Foto: facebook.com/pg/PSDSalveazaRomania

Însă, când e vorba să arate acest lucru, social-democrații cumpără o fotografie de pe site-ul Shutterstock din Canada.

Citește mai mult pe DIGI24.ro

Parteneri