PUI LA CUPTOR MARINAT ÎN LAPTE BĂTUT. O REȚETĂ CUM NU AI ÎNCERCAT PÂNĂ ACUM!

O combinație de care nu auzi prea des – lapte bătut și pui. O rețetă pe care oricine, chiar și cei mai nepricepuți bucătari, o va duce la capăt cu succes și cu minimum de efort!
INGREDIENTE
• 300 ml lapte bătut
• 1 pachet de ciocănele de pui (6 bucăți)
• 1 lingură ulei de măsline
• 5 căței de usturoi pisați
• pătrunjel proaspăt tocat
• sare și piper
• rozmarin
PREPARARE
Combină laptele bătut cu usturoiul pisat, pătrunjelul bine tocat, sare și piper într- un vas și amestecă bine.
Pune ciocănelele de pui într-o pungă (dacă aveți din aceea care are “fermoar”, e mai mult ca perfect deoarece va trebui să o închizi etanș), toarnă marinata peste și scutură bine ca să o distribui egal. Scoate, pe cât posibil, cât mai mult aer din pungă, închide-o bine și dă-o la frigider timp de 24 de ore.
După ce a trecut timpul de marinat, preîncălzește cuptorul și toarnă tot conținutul pungii într-o tavă încăpătoare. Dă la cuptor pentru 30-45 de minute (în funcție de cuptorul tău, desigur).

Sursa – retete.unica.ro