• Home
  • Știri
  • Rafila: Corupţia în sistemul sanitar generează subdezvoltare, stagnare şi privează pacienţii de servicii medicale de calitate

Rafila: Corupţia în sistemul sanitar generează subdezvoltare, stagnare şi privează pacienţii de servicii medicale de calitate

rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Timişoara, că lupta împotriva corupţiei din sistemul sanitar este necesară deoarece corupţia generează subdezvoltare, stagnare şi privează pacienţii de servicii medicale de calitate.

„Nu luptă împotriva corupţiei de dragul luptei împotriva corupţiei. Corupţia generează subdezvoltare şi stagnare. Sărăcia este generată de o corupţie mare, care face imposibilă realizarea obiectivelor pe care ni le propunem. Un exemplu: dacă cumpărăm un echipament cu un preţ de cinci ori mai mare decât preţul real al acelui echipament, înseamnă că dotăm un singur spital în loc de cinci. Ne dorim ca pacienţii din toată ţara să aibă acces la servicii de sănătate, iar pentru aceasta, trebuie să folosim banii cât mai bine posibil”, a detaliat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a participat, vineri, la prima sesiune de pregătire a managerilor şi a celor care se ocupă de achiziţii publice din sectorul de sănătate, care a avut loc la Timişoara.

Rafila a explicat că este vorba despre bune practici în domeniul integrităţii şi al practicilor anticorupţie care trebuie să guverneze ceea ce face Ministerul Sănătăţii în momentul de faţă, respectiv investiţii fără precedent în sistemul de sănătate.

Parteneri