• Home
  • De la prieteni
  • Răspunsuri, sufleteşti, la ”Câtă bucurie, tot atâta nefericire”, de Lucian Avramescu

Răspunsuri, sufleteşti, la ”Câtă bucurie, tot atâta nefericire”, de Lucian Avramescu

Luiza Radulescu Pintilie

”Ce răspuns ocrotitor la gestul unor copii sărmani”

Ce frumos colind de trăiri! Ce răspuns ocrotitor la gestul unor copii sărmani, necertaţi pentru hoţia de a lua vreascuri din grădina altcuiva prin a-i învăţa ceva din taina colindatului, care poate va aşterne mai curând- inclusiv pentru ei, împovăraţi de tristeţile şi nedreptăţile acestui timp – vremuri mai bune, în care să sporească pentru fiecare bucuriile. Bucurii pe care vi le doresc, cu preţuire, dumneavoastră şi celor dragi!

Petrutza Petruta

”Poate că Dumnezeu a folosit ț și r în cer atunci când a predat aceste consoane îngerilor”

Bună ziua! Sărbătorile sunt frumoase și fără ț și r. Important este că dvs., poet al iubirii, puteți să spuneți „TE IUBESC” soției și iubitelor fără nicio greutate. Poate că Dumnezeu a folosit ț și r în cer atunci când a predat aceste consoane îngerilor și a uitat să vi le înapoieze.
În colinde, leru-i ler nu are acele consoane. Și ca să nu o pățiți ca biata Veorica, eu zic că ceea ce nu puteți rosti în limba română cu ț și r, să rostiți în engleză. De la alegeri mă gândesc că era bine să ajungă și doamna Dăncilă la Cotroceni împreună cu domnul Iohannis. Formau împreună o arie a cercului bine definită. Când dânsul pleca cu cercul, doamna, „Blonda de la Cotroceni”, pleca să-l caute pe Pi iar când domnul se întorcea de la Pi, doamna pleca cu cercul. O simbioză perfectă a PSD cu PNL.
Dacă Luciana are har și cântă frumos, eu zic să o dați la o școală de muzică. Eu le-am dat pe ale mele la vioară, dar ele și-au ales o altă cale în viață. Spunea soția că fata are multă energie. Canalizați această energie în ceva plăcut și folositor pentru ea mai târziu.
Acum când coborâm curba vieții, important este că trăim, că avem o sănătate care ne ține în picioare și că viața este frumoasă cu diminețile ei cu vrăbii, cu soarele care cedează lunii din a lui strălucire, cu micile bucurii și cu faptul că există iubire.

Emilia Diaconescu

”Nefericirea să mai piardă teren”

Balanța înclină spre fericire, atâta timp cât găsiți pornirea de a cânta colinde cu acei copii! Deci, nefericirea să mai piardă teren, asta vă doresc, cu toată dragostea!

Parteneri