Reacția Patriarhiei după ce Teodorovici a spus că Biserica trebuie impozitată

 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei susține că toate cultele religioase ar trebui lăsate să respire, după ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că biserica ar trebui impozitată.
„Ceea ce dorește domnul Teodorovici se întâmplă deja. BOR colaborează cu statul, ca și celelalte culte religioase, în zona social-filantropică, unde statul însuși nu poate face la fel de bine lucrurile, exact așa cum a declarat ministrul. Aceste culte religioase să fie lăsate să respire!”, a declarat Vasile Bănescu, potrivit realitatea.net
„Ce a propus ministrul Finanţelor, respectiv ca Biserica să folosească pentru problemele cu caracter social banii care ar trebui să revină statului şi de fapt îi rămân, se întâmplă deja într-un mod „profesionist, articulat… Propunerea ministrului nu este una de impozitare. Este o falsă perspectivă a ceea ce dumnealui a comunicat. Ministrul s-a referit doar la o mai accentuată folosire a activităţilor filantropice şi sociale a cultelor religioase din România, pentru ameliorarea unor stări disfuncţionale din societatea românească. Ministrul a apreciat implicarea Bisericii şi a spus că Biserica face asfel de acţiuni filantropice mai bine decât statul, dar că îşi doreşte o accentuare … Ceea ce ministrul nu a apucat să adauge este faptul că ce propune domnia sa se întâmplă deja, într-un mod profesionist, foarte bine articulat. În Patriarhia Română există aproape 800 de instituţii sociale filantropice, cu rezultate foarte bune. În ultimii 10 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 150 de milioane de euro pentru acţiuni sociale, iar anul trecut a cheltuit peste 24 de milioane de euro”, a mai declarat, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.