Rețetă de post mănăstirească: Mâncare de ciuperci
În cele ce urmează vă prezentăm un preparat potrivit în zilele de post și nu doar. E simplu, cu ingrediente la îndemână, iar gustul îl veți desluși dacă vă veți încumeta să-l gătiți.
Ingrediente: 250-300 g ciuperci, două linguri de ulei, un ardei capia, o lingură de pătrunjel tocat, 3 linguri de vin, o linguriță de făină, două lingurițe de pastă de tomate, sare și piper după gust.
Preparare: ciupercile curățate și tăiate bucăți și ardeiul tăiat fâșii se pun la călit într-o cratiță, în ulei încins. Se adaugă puțină apă și se lasă să fiarbă înăbușit 30-35 de minute. Se adaugă apoi făina diluată în vin, pasta de tomate, sare, piper și puțin pătrunjel și se lasă să mai fiarbă 15 minute. După ce se oprește focul, se presară restul de pătrunjel. Poftă bună!
Citește tot pe România FM.