Rețetă excepțională de post! Chifteluțe din cartofi și varză acră, cu sos de ceapă

 

În cele ce urmează îți recomandăm o rețetă potrivită zilelor de post și nu numai. Sigur nu ai încercat acest preparat! Iată ce trebuie să faci:
Ingrediente: 300 g cartofi, 125 g varza murata, putin chimen si maghiran, margarina vegetala (sau ulei), 1-2 catei de usturoi, 60 g pesmet, sare, dupa gust, putina faina.
Ingrediente sos: 1 ceapa mijlocie, boia de ardei dulce, sare, dupa gust, 1 lingurita margarina vegetala.
Mod de preparare: Cartofii se spala, se curata de coaja si se rad pe razatoarea de dimensiuni potrivite (solzi). Se amesteca cu pesmet, varza murata tocata marunt, se presara putina faina, usturoiul zdrobit, chimenul si maghiranul si sarea. Intr-o tigaie se incinge, pentru prajit, ulei sau margarina, se pune cate o lingura din amestecul de mai sus, chiftelutele se turtesc usor si se prajesc bine, pe ambele fete, pana ce devin galbene-aurii.
Preparare sos: Ceapa se curata, se taie marunt, se fierbe cu cateva linguri de apa, se adauga margarina, sare, se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu boiaua de ardei si sosul obtinut se serveste turnat peste chiftelute.

Sursa: retete-adunate.ro