AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Rețetă excepțională de sezon! Dulceață din coji de portocale

În niciun alt sezon portocalele nu sunt mai gustoase ca acum! Dacă îți plac și le consumi în această perioadă, e păcat să arunci cojile. Folosește-le la dulceață. Iată ce rețetă îți propunem:

Ingrediente: 4 portocale mari cu coaja groasa, 1 kg zahar, 1 pahar apa, o lamâie, vanilie.

Preparare: Se rad portocalele de coaja. Se scoate miezul de la portocale. Cojile de portocale se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce au fiert bine, se scot pe o planseta. Se lasa sa se raceasca, se taie suvite si apoi patratele mici. Se face un sirop din 1 kg zahar si 1 pahar din zeama in care a fiert cojile de portocale. Se adauga sucul de la o lamâie, vanilie, se pun patratelele de coaja de portocale. Se lasa sa dea câteva clocote. Se lasa la fiert pâna scade zeama si dulceata este gata. Se pastreaza in borcane, la rece.

Sursa – revistamagazin.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!