Germania – România 4-2 (1 -2 la pauză), iar tricolorii încheie aici un vis frumos

O primă repriză fantastică. România domină, joacă splendid. Este condusă cu 1-0, dar revine (arbitrul israelian a decis corect lovitura de la 11 metri) și scorul devine 1-1. Avem o bară, un gol spledid marcat din pasarea Ianis – Ivan, de Pușcaș și suntem, după primele 45 de minute de joc, finaliști.

Echipa națională tânără a României are mingea două treimi din timp și loviturile de corner (șase!) curg una după alta. România joacă până acum ca adevărata compioană a Europei.

Avea să vină însă repriza secundă când germanii, mai rezitenți, mai căliți în astfel de meciuri au preluat jocul. O greșeală comisă de Ianis Hagi face cadou un penalty adversarilor și este 2-2 în primele minute ale reprizei secunde.

Distribuie prietenilor

Germania este, din minutul 60, la cârma jocului, câteva atacuri succesive curg spre poarta noastră.  Minutul 70 și Germania e foarte aproape de a marca, dar șutul nu nimerește poarta. Marchează însă din lovitură liberă de la 18 metri, în minutul 89. Este 3-2 pentru Germania și visul de a juca finala se spulberă. Nu e destul.

Obosiți, ai noștri faultează. Ca atare vine un nou gol tot din lovitură liberă, în prelungiri, iar Germania, după o repriză secundă în care a dominat continuu, încheie cu 4-2 meciul cu România.

Tricolorii au ajuns departe, chiar dacă acest meci s-a încheiat dureros. Traseul lor a fost splendid. Mii de români au plâns în tribune, împreună cu jucătorii care, în minutul 89 erau la egalitate, 2-2, cu campioana en titre a Europei.

AMPress