Sarmale în varză dulce, cu orez, ciuperci și fructe uscate

 

Această rețetă este potrivită în zilele de post. Ingredientele sunt la îndemână, iar prepararea nu impune dificultăți. Iată ce ai de făcut!

Ingrediente
• 2 linguri ulei
• 1 ceapă
• 1 morcov
• Sare-după gust
• 100 g ciuperci
• 1 ceaşcă cu orez
• 2 linguri stafide
• 1 mână de mieji de nucă
• 1 ceaşcă cu apă
• 1 castronel roşii în bulion
• Pentru sos:
• 2 linguri pastă de tomate+1 ceaşcă cu apă
• 1 gogoşar

Mod de preparare

Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras, sarea, ciupercile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate marunt, care îşi vor lăsa sucul, apoi şi orezul spălat bine, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc, se adaugă stafidele şi miejii de nucă rumeniţi înainte în cuptor şi tăiaţi grosier. Se lasă amestecul la răcit.

Se pune la fiert într-o oală, apă cu puţină sare. Se curăţă cotorul verzei, iar când apa clocoteşte, se scufundă varza cu partea scobită în jos. Se întoarce varza şi se lasă până încep să se desprindă frunzele. Dupa aceea, se scoate frunză cu frunză pe o tavă şi se lasă la răcit.

Se pune din umplutura de mai sus câte un pic pe fiecare frunză, care se împătureşte. Varza rămasă se toacă mărunt.
Într-o cratiţă adâncă unsă cu puţin ulei, se aşază pe fund un rând de varză tocată, apoi se aşază sărmaluţele de jur împrejur, lăsând un spaţiu în mijloc, care se umple cu varză tocată, gogoşarul spălat şi tăiat feliuţe, apoi iar varză tocată, apoi roşiile. Se pune deasupra pasta de tomate desfăcută într-o ceaşcă cu apă. Se acoperă cu apă şi se dă cratiţa la cuptor, la foc mic, aprox o oră şi 40 de minute.

Sursa – gustos.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.