Școala Altfel la FNGCIMM!

scoala altfel

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a fost în data de 5 aprilie 2023 gazda unui eveniment inedit în istoria sa de peste 20 de ani.

În cadrul programului Școala Altfel, elevii clasei a VI a A, din cadrul Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu”, au făcut o vizită la sediul celei mai mari institutii financiar – nebancare din România și au avut ocazia să afle lucruri interesante, sperăm noi, despre finanțarea și managementul unei microîntreprinderi, a unei întreprinderi mici sau mijlocii (IMM).

Elevii au fost întâmpinați de directorul general al FNGCIMM care a susținut o prezentare în care le-a explicat copiilor rolul banilor în economie, le-a descris sursele de finanțare a unei firme, rolul garanțiilor în obținerea unui credit, precum și cum pot fi folosite garanțiile financiare, având ca exemple produsele și serviciile oferite de instituție în sprijinirea dezvoltării afacerilor mici și mijlocii.

Vizita elevilor clasei a VI a de la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu” reprezintă primul contact al reprezentanților FNGCIMM cu programul Școala Altfel, însă pe viitor instituția își propune să se implice mai mult în promovarea timpurie a unei culturi antreprenoriale puternice în rândul copiilor și a adolescenților.

Programul Școala Altfel este o inițiativă a Ministerului Educației, care permite elevilor să ia contact direct cu diferite sectoare economice și să interacționeze cu profesioniști din domeniu. Prin intermediul acestui program, elevii au oportunitatea să înțeleagă importanța economiei în viața de zi cu zi și să descopere lumea afacerilor.

***

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii -FNGCIMM SA-IFN- este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM detine o pozitie importanta în conducerea Asociatiei Europene a Institutiilor de Garantare- AECM prin alegerea directorului general, Dumitru Nancu ca vicepreședinte al asociației.

 

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.


FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

 

Serviciul Marketing și relații clienți

021.310.18.74 int.193

[email protected]

Parteneri