Se cere demisia conducerii TVR, după ce Dragoș Pătraru a prezentat mai multe înregistrări cu Doina Gradea

La nici două luni de când a fost votată noua conducere a SRTV, au apărut tensiuni la televiziunea publică, după ce realizatorul Dragoș Pătraru a publicat înregistrări cu Președintele Director General al instituției, Doina Gradea, și coordonatorul TVR1, Eduard Dârvariu.
„Deci, ce merită ăștia? Pumni în gură! Pumni în gură! Nu mă bag în conținutul în politica editorială! Dar ăștia merită poliție pe ei, le-am și spus: trebuia să aduc un șef din afară ca să vă taie! Că nu meritați altceva, decât să fiți tăiați! Nu vreau să spun de buget. TVR-ul va avea cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată. Puteau să nu ne dea. Dar te trezești că un bou implică instituția. Și asta au făcut non-stop. Când a fost PNL-ul la guvernare, s-au luat de PNL. Când a fost PD-ul, s-au luat de PD. Acuma când sunt ăștia, se iau de ăștia. Au o ură, așa. Ies din niște scorburi, așa! Știi? Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie și atât”, spune Doina Gradea, potrivit patraru.ro
De asemenea, Gradea dă exemplul unei jurnaliste de la Știrile TVR, pe care o numește ”Cap de porc”, ce „s-a apucat să pună de patru ori aceeași întrebare Gabrielei Firea”.
Înregistrările făcute publice de Dragoș Pătraru a stârnit reacții și în plan politic. USR, Dacian Cioloș și PNL cer demisia Doinei Gradea.
„PNL cere demisia Președintelui-Director General al televiziunii publice, Doina Gradea, și dacă până marți nu înțelege să dea curs acestei solicitări, președintele Comisiei de Cultură, Gigel Știrbu, din partea PNL din Camera Deputaților, o va convoca pe doamna director Doina Gradea la audieri în Comisia de Cultură. Ceea ce se întâmplă în televiziunea publică este de neacceptat”, spune Ionel Dancu, purtător de cuvânt al PNL.

Mădălina Stoica, AMPress