Un europarlamentar PSD și-a anunțat demisia:” Dragnea, o pată pe obrazul românilor”

Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a declarat, sâmbătă, că demisionează din PSD, afirmând că partidul aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apăra pe Liviu Dragnea de trecut.
„(…) În loc de a ne valorifica şansa şi libertatea, PSD aruncă România într-o văgăună a istoriei pentru a-l apara pe domnul Dragnea de propriul trecut. Pentru toate aceste motive, astazi am decis sa imi prezint demisia din PSD”, a declarat europarlamentarul Sorin Moisă, pe Facebook, precizând că va demisiona şi din Grupul S&D şi se va alătura ca independent, Grupului PPE, care în ultimii ani a ocupat terenul de la centrul spectrului politic, „eliberat în mod neinspirat de S&D”.
Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii national-comunismului, spune Moisă.
„Astăzi este o zi speciala. Voi vorbi, liber, foarte liber, despre ce se întampla cu PSD în această perioadă. (…) Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat şi adaptat la contextul actual al României o parte dintre reflexele îndelung cultivate în anii national-comunismului pe care le speram definitiv depăşite”, a scris pe Facebook europarlamentarul PSD Sorin Moisă.
De asemenea, el a criticat „indecvarea, incompetenţa, stângăcia, complexele, lipsa aderenţei spontane la elita europeană şi occicentală a grupării Dragnea”.
Moisă a afirmat că PSD nu oferă cum patriotism, ci „naţionalism de tip polonez sau maghiar, frustrat, în mod steril opus Bruxelles-ului, conservator social”, „formă de discurs şi practică politică ce apropie ţara nu doar de grupul iliberal al ţărilor de la Visegrad, ci şi de Rusia lui Putin”.
„Nu suntem în firescul nostru, ne lamentăm că nu ne acceptă, că „ei”, europenii, sunt de vină şi pentru ce chiar sunt (Schengen), dar şi pentru partea noastră de răspundere (că nu avem autostrăzi sau că nu dezvoltăm Portul Constanţa)”, a mai spus europarlamentarul.