• Home
  • Știri
  • Șeful Brigăzii Antitero din SRI, despre un incident terorist în România: „Întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla”

Șeful Brigăzii Antitero din SRI, despre un incident terorist în România: „Întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla”

sef antitero sri interviu

Șeful Brigăzii Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații, Dorin Rădulescu, a declarat, în cadrul unui interviu publicat pe pagina de YouTube a SRI, că, din punctul său de vedere, nu se pune întrebarea dacă va avea loc un incident terorist în România, ci când va avea loc.

”Nu am avut crize în sensul, nu ştiu, al celor care s-au întâmplat, poate în Franţa sau în alte ţări din UE. Şi sincer spun că nici nu dorim aşa ceva. Dacă mă întrebi pe mine, întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla.

Pentru că, oricât de bun ar fi cineva în zona asta – şi vorbesc de servicii de top din lumea asta, cu care avem relaţii permanente de cooperare -, nimeni nu poate să acopere tot”, a spus șeful Brigăzii Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații, Dorin Rădulescu.

”Lucrurile au evoluat într-o asemenea măsură, încât încerci să te pregăteşti în fiecare zi, să ai capabilitatea să reacţionezi prompt, să ai viteză de reacţie, să poţi să foloseşti toate mijloacele, dacă nu poţi să previi, măcar pentru a diminua damage-ul pe care îl poate face un astfel de eveniment.

Să dea Dumnezeu ca, cel puţin, ca şi predecesorii mei, când ne încheiem mandatul, să avem posibilitatea să raportăm conducerii: «Domnule director, în timpul mandatului meu nu s-au întâmplat evenimente de natură teroristă”» Asta ne dorim, fiecare dintre noi!”, a spus șeful Brigăzii Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații, Dorin Rădulescu.

Parteneri