Semnificațiile adevărate ale durerilor de mâini!

maini unu 1

Mâinile, adică membrele superioare, cum sunt ele denumite în tratatele de medicină, sunt organe ale corpului care ne ajută să atingem, să strângem, să luăm. Ne servesc, de asemenea, să aruncăm, să înconjurăm, chiar să sufocăm sau să îngrădim.

Deci, sunt organe de acţiune, care permit mişcarea şi acţiunea de a face un anumit gest, în acelaşi timp. Când vorbim de acţiune, ne referim, desigur şi la dominare, la putere, la capacitatea de A PUTEA.

Ne aflăm în faţa unei situaţii în care suntem neputincioşi

De fiecare dată când avem tensiuni sau chiar dureri în această parte a corpului, acestea sunt, de fapt, nişte avertizări în legătură cu dorinţa, voinţa, teama sau incapacitatea noastră de a acţiona sau neputinţa noastră în a schimba fiinţele de lângă noi.

Date fiind acestea, reacţia noastră devine o tensiune sau o durere pe care le resimţim ca pe un semnal de alarmă. Ceva nu trebuie făcut, în acea zonă nu este cazul să acţionăm, practic, nu ni se permite accesul. Ne aflăm în faţa unei situaţii în care suntem neputincioşi, nu ştim sau, chiar dacă am încercat deja, nu am reuşit să o scoatem la capăt aşa cum ne-am fi dorit.

Braţele ne pot ajuta, de asemenea, să înţelegem unde ne situăm noi pe linia posesiunilor

Dacă aprofundăm analiza noastră, înţelegem că braţele sunt cele care ne dau posibilitatea să acţionăm asupra celorlalţi sau asupra anumitor evenimente, să judecăm (braţul legii), să tăiem, deci, prin extensie, ni se dă posibilitatea de a alege.

Cu ajutorul braţelor putem să protejăm, să apărăm şi să ne apărăm. Ca simbol al acţiunii şi al alegerii, braţele ne ajută să trecem de la concepte la realitate, de la idee la acţiune concretă, practică. Durerile, rănile sau tensiunile pe care le avem în zona braţelor ne arată că trăim tensiuni cu privire la voinţa de a face ceva şi la rezultatul obţinut sau aşteptat. Undeva, lucrurile nu au fost bine reglate, nu am gândit cum trebuie sau metoda de acţiune nu a fost cea potrivită.

Braţele ne pot ajuta, de asemenea, să înţelegem unde ne situăm noi pe linia posesiunilor. Suntem capabili să dăruim? Am înţeles că, uneori, trebuie să lăsăm deoparte orgoliul şi să învăţăm să mai şi primim ce vine de la alţii: pot fi cadouri, bani, sfaturi, idei etc. Depinde doar de noi cum privim lucrurile.

Ca o concluzie: fiecare organ al corpului nostru are un anumit rol, important şi unic, despre care nu putem decât să încercăm să îl înţelegem. Orice tensiune care apare într-o anumită parte a corpului, ne „vorbeşte” despre o disfuncţie, de regulă, generată chiar de noi, prin comportament, gânduri şi vorbe spuse la întâmplare.

Nu ne rămâne decât să încercăm să descifrăm mesajele pe care vrea să ni le trimită corpul nostru şi să încercăm să ne corectăm acolo unde am greşit.

Citeşte mai mult pe Secretele.com

Parteneri