Șerban Cionoff: 20 IANUARIE, ACEST 11 SEPTEMBRIE AL ROMÂNIEI!

serban-cionoff-150x1501Au trecut aproape 20 de ore de la tragedia din Munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi o studentă la medicină şi nici până acum vreuna dintre căpeteniile instituţilor din a căror criminală neputiinţă au murit doi oameni nu a avut elementarul bun simţ de a-şi prezenta demisia. Asta ca să nu mai spun că, nici până acum, superiorii lor pe linie ierarhică nu au catadixit să îi destituie.
Tot ce ştim, oficial, la această oră este faptul că a fost numită o comisie guvernamentală de anchetă care mâine va prezenta Primului Ministru, Victor Ponta , raportul asupra nenorocirii de ieri.
Până acum, repet şi întăresc, nu am cunoştinţă de vreo demisie. Iar, de-acum înainte, chiar dacă o asemenea demisie (s-au mai multe demisii) s-ar produce, asta nu ar mai schimba cu nimic dezastruoasa imagine despre incompetenţa nenorocită a unor instituţii despre care, din sforăitoare declaraţii, aflăm că sunt la dispoziţia cetăţeanului. Care instituţii primesc, în cascadă, bani de la buger ca să îşi ghiftulască ştăbimea şi trepăduşii politizaţi.
Pe hârtie, la toţi aceşti neica-nimeni cu sper ifose li se spune”instituţii competente”, adică autorităţi ale statului de drept aflate la dipsoziţia cetăeţenilor. Asta doar pe hârtie pentru că, în realitate, la noi, acum, multe, foarte multe dintre instituţile statului de drept sunt la dispoziţia unui sigur cetăţean. La dispoziţia lui Traian Băsescu!
Să mai fie atunci chiar o întâmplare dacă- STS- una dintre instituţiile din neputiinţa criminală a căreia pilotul şi studenta au murit degeraţi- este una şi aceeaşi cu instituţia care intrat în conştinţa noastră colectivă mai degrabă ca slujnica ticăloşită aflată în primul rând în solda lui Traian Băsescu? Alo, domnule general –fată-n-casă la Zeus, chiar nu vă e ruşine că din cauza instituţiei pe care o comanzi doar ca să îl păzească pe Debusolatul Naţional a murit cu oasele zdorbite un emonent pilor şi murit îngheţată şi cu lacrimini în ochi e eminentă sundentă la medicină? De ce nu ţi-a dat, încă, demisia? Nu ai primit încă ghiontul suprem de la acela pe care îl slugăreşti fără ruşine? Fireşte, lista celor pe umerii cărora va apăsa pentru foarte multă vreme răspunderea pentru tragedie va trebui să înscrie şi ROMATSA, dar şi SRI-ul, a IGPR-ului, iar enumerările ar mai putea continua…
În felul ei, drama din 20 ianuarie este, mai bine spus ar trebui să fie, un fel de 11 septembrie al românilor. Dar unul cu sens răsturnat, adică un dezastruos 11 septembrie! O ruşine naţională
Simbolic, ruşinos de simbolc, la ceasurile când se petrecea această nenoricire, Comandantul Suprem al Haosului Naţional-adică individul la picioarle căruia se află şi nişte căpetenii ale insituţiilor de forţă ale statului- se afla în vizită peste mări şi ţări. Pe aganda aceastei noi bănănăieli fără cap şi fără coadă aflându-se notată cu litere mari cât roata carului „lupta împotriva terorismului”. Halucinantă imagine şi cruntă radiografie a stării de fapt: în timp ce Amiralul Dezastrului Naţional se bate cu cărămida-n piept că el şi-a lui ceată scapă omenirea de teorism, aici, la (zice-se ) în ţara lui, oamenii mor cu zile fiindcă instituţia –slugoi, STS, dă localizări tâmpite.
Fără doar şi poate, guvenrul, primul ministru Victor Poata, au datoria de maximă responsabilitate de a tăia în canre vie. Fără menajamente şi deasupra oricăror clişee doctrinare. Dintre care bag sema că îşi face lor foarte perfida teză a „slăbiciunii instituţilor statului”. Nu domnilor, nu statul este slam ci hoarda de trepăduşi cocotaţi în funcţii bănoase de acestor instituţii de către păpuşarii politic ale căror murdare jocuri de interese l-au adus şi încă îl mai menţin la putere pe Traian Băsescu! În acest fel. drama din 20 ianuire este şi va rămâne o imagine emblematică a dzastrusului regim totalitar al lui Traian Băsescu.
Aşa după cum, ruşinos de emblematică, va rămâne şi imaginea ciobanului care a ajuns la locul catrastrofei cu mult înaintea salvatorilor şi a celor plătiţi cu greu bănet să -şi apere şi să-şi salveze concetăţenii.
Spuneam mai inainte că, pentru noi , 20 ianuarie 2014, rămâne ceea ce este 11 septembrie 2001. Cu condiţia să învăţăm cu toţii din lecţia poporului american.
După 11 septembrie 2001, Statelor Unite s-au mobilizat jurând să lpte împotriva terorismului, ca fenoment global. După 20 ianuarie 2014, poprul român trebuie să ia foarte serios aminte şi să se mobilizeze împotriva terorismului, dar de data asta a unui terorism ca fenomen naţional: regimul falimentar al lui Traian Băsescu şi al haidamacilor săi instituţionali.
Altminteri, fără această mobilizare naţională împtriva băsesco-terorismului, tragedia din 20 ianuarie nu va fi doar un accident ci un nenorocit precerdent al unei criminale prăbuşiri în serie.