Șerban Cionoff: AVION CU MOTOR IA-L ŞI PE BĂSESCU-N ZBOR!

 

Nu mă miră câtuşi de puţin faptul  că avionul companiei TAROM  care azi dimineaţă urma să efectuze cursa Cluj Napoca-Bucureşti a fost nevoit să îşi întârzie cu 35 de minute decolarea pe motiv că nu îşi corelase orarul de zbor cu hatârul celui care pentru încă vreo 40 şi ceva de săptămâni o mai face pe preşedintele României. Aşa după cum nu mă miră nici faptul că pasagerii care făceau parte din tagma muritorilor de rând, adică neînscrişi în protocolul prezidenţial, au fost ţinuţi în autobuz până au catadixit Mariarul-Fără-Busolă şi Nimfa din Pleşcoi să se aburce în aeronavă . Nu înainte ca aceste două feţe grele să se mai pupicească odată sau de mai multe ori cu ex-premierul-sfert-de-buletin şi-a lui ceată.

Înţeleg revolta sinceră şi pe deplin justificată a celor pe care mitocănia deilegitimatului- şef şi slugărnicia lichelească a camarilei locale i-au supus unui asemenea tratament umilitor. Totuşi, nu îmi pot stăpâni curiozitatea: chiar este, pentru domniile lor, treaba asta o surpriză, un şoc? Păi ce, este pentru prima oară când demisul naţional îşi face mendrele sfidând, la grămadă, instituţii sau simpli cetăţeni numai pentru că aşa vrea muşchii lui? Şi atunci? De unde atâta stupefacţie?..

Distribuie prietenilor

Ajuns aici, ridic două degete şi pun şi eu, ca tot omul, o mică întrebare: oare, nu cumva se dramatizează excesiv lucrurile? Oare, nu cumva, ghiduş din fire cum îi este boiul, Traian Băsescu a vrut să le propună restului pasagerilor un fel de joc de societate? Să zicem ceva de felul lui: „Avion cu motor ia-mă şi pe mine-n zbor”. Că vorba aia, popular foc aşa cum e, îl ducea mintea la treburi de- astea…

Revenind, insă, la un ton serios aş mai vrea să mai discutăm pe faţă un alt subiect, recunosc mai sensibil. Nu vreau să fiu răutăcios dar nici nu pot să nu bag sema că falnicii protestatari de azi dimineaţă , printre care s-au numărat şi niscai parlamentari, plecau cu treburi grele spre Capitală, vin din acele unităţi administrativ teritoriale ale scumpei noastre patrii care, la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, nu au catadixit să ia parte, iar, prin absenţa lor, au dat un serios ajutor la invalidarea, cu alte mâini calificate, a votului public.

Sigur, nu am de ce să mă bucur prosteşte că acum s-a întors foaia şi că Traian Băsescu se poartă cu harnicii şi frumoşii locuitori ai Transilvaniei cu o totală lipsă de bun simţ. Iar dacă tot aflarăm, cam tot azi dimineaţă, despre nu ştiu ce sancţiune europeană sau cam aşa ceva aplicată aceluiaşi Traian Băsescu pe motiv de discriminare, ei bine,  vreau să spun, categoric şi răspicat, că măcar de data asta, preşedintele cu mandatul în cârpe nu a făcut nici-un fel de discriminare, pozitivă sau negativă, faţă de pasagerii din Cluj Napoca şi din alte ţinuturi transilvane. Pur şi simplu le-a aplicat şi lor acelaşi tratament mitocănesc pe care îl aplică tuturor românilor.

Dar uite că, luat cu vorba, am uitat să scriu despre faptul care mi se pare a fi cu adevărat de o semnificaţie capitală în toată tărăşenia de azi dimineaţă de la Aeroportul „Avram Iancu” de la Cluj Napoca. Zice-se, aşadar, că printre pasagerii cursei TAROM s-ar fi aflat însuşi dl Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale. Care domn Zegrean este bine ştiut şi unanim recunoscut ca fiind din fire o persoană  foarte verticală, aşa încât e un lucru de mare minune că nu şi-a ieşit din fire şi nu a luat atitudine categorică. Învăţându-l pe Traian Băsescu adevărul de netrecut că în România, ţară membră a Uniunii Europene, nimeni nu este deasupra sau în afara legilor statului de drept şi a normelor de convieţuire socială.

Nu de alta dar, dacă duminică  a scăpat Traian Băsescu aşa cum a scăpat de vorbele grele pe care vroia să i le spună venerabilul fost deţinut politic, zău că nu văd cine l-ar mai fi putut scăpa de furia vulcanică, devastatoare a ultra verticalului domn de la supra-nepolitizata Curte Constituţională!…

                                                                   Şerban CIONOFF