Șerban Cionoff: P M P – UN COPIL PRECOCE SAU UN BASTARD (POLITIC) RETARDAT?

 

De parcă nu-i era de-ajuns că este bunic, uite că Traian Băsescu s-a decis să fie din nou tătic! Adică un fel de tătic politic şi organizatoric  al PMP-ului… Numai că,  de data asta, progenitura nu-i decât un bastard. Şi încă ce mai bastard ?! Unul de natură politică şi organizatorică. Fiindcă, deşi PMP a fost conceput ca o probă a  virilităţii strategice a Marinarului Fără Busolă, acesta nu este un copil legitim al genitorului său, adică doar un bastard. Nu de alta dar, potrivit normelor în vigoare, tăticul-Traian Băsescu- mai este legat, prin cununia electorală din 2004 şi prin re-cununarea din 2009, cu acte în regulă, de preşedinţia României. Ce-i drept, pentru nu multă vreme însă, pe puţin peste 40 de săptămâni, dar tot luat cu acte la trebonal se cheamă cu este. Şi aşa după cum – potrivit legii – un bărbat, odată ce s-a căsătorit, nu poate avea, în acelaşi timp, două sau mai multe soţii, la fel şi Traian Băsescu nu poate avea cununie cu vreo formaţiune politică. Ba încă să mai facă şi un copil  extraconjugal, decât dacă ţine cu tot dinadinsul ca progenitura politico-organizatorică rezultată din acestă relaţie să fie un bastard.

Departe de mine gândul de a stigmatiza copiii născuţi din asemenea relaţii extraconjugale – idee pe care o resping categoric şi nu mai am cuvinte să o vestejesc aşa după cum se merită. Numai că, de data asta, un asemenea bastard este şi imoral şi ilegitim. Fireşte, istoria cunoaşte atâtea şi atâtea nume ale unor bastarzi de geniu, aşa după cum cunoaşte şi copii de aleasă stirpe care nu au fost decât nişte rataţi sadea. La noi, au fost mulţi ”copii din flori” ceea ce nu i-a impedicat să dea lucruri remarcabile în domeniile în care au trudit.

Distribuie prietenilor

De data asta, însă, degeaba se mira , în gura mare, la Cluj-Napoca, Traian Băsescu, de cât de precoce se dovedeşte a fi plodul său , PMP, de vreme ce , uitând că este cu microfoanele deschise, tocmai ce îl lăuda pe valetul său preferat -Emil Boc- pentru că acesta şi-a mobilizat masele din PDL la paranghelia PMP. Asta fiindcă tot vorbim despre ”baza de masă” a făcăturii prăvenită din  păcatul prezidenţial!

Vorba răposatului Octavian Stoica, acest hâtru de geniu, pe nedrept uitat: „Bazele de masă, astăzi stau acasă!”

Cât despre faptul că PMP încă se bălăngăne între a fi partid şi a fi fundaţie civică, neapărat democratică şi cu aspiraţie europeană modernă, nici nu cred că mai trebuie alt argument care să îi dezumfle categoric ifoseala. Mă gândesc la bătrânelul săltat, taman la Cluj Napoca şi taman la sindrofia PMP-istă, de gărzile de corp ale (încă)  preşedintelui. Asta numai pentru că se bănuia că bietul om ar avea de gând să scandeze ceva ziceri cam critice la adresa Marelui Farsor Naţional. Ei da, mai rar aşa toleranţă, aşa apetit de dialog şi aşa vocaţie a pluralismului politic şi doctrinar!

Drept pentru care mă îndoiesc amarnic de faptul că odrasla  politico–organizatorică zămisilită, cam la bătrâneţe şi cam pe căi ruşinoase, de către Traian Băsescu, este un copil precoce, de geniu, aşa după cum pretinde tătucul său. Nu, orice-ar zice orice ar face Traian Băsescu şi –a lui ceată, PMP  nu este decât un bastard retardat . Atât şi nimic mai mult!

Şerban CIONOFF