Șerban Cionoff: BĂSESCU I-A FĂCUT DIN VORBE ŞI PE ALIAŢI?

 

Cam cu o lună în urmă, aflându-mă la în vacanţă la Londra, fireşte că nu puteam rata ocazia de a vedea de aproape celebrul Big Ben. Nu mică mi-a fost mirarea atunci când, pe podul care duce de la Turn la London Eye , am văzut un grup de curioşi care îl priveau, niţel contrariaţi, niţel amuzaţi, pe un tinerel care le arăta”pe viu” cum stă treaba cu alba-neagra.
Aproape de prisos să spun că, după câteva cuvinte pe care i ie-a aruncat peste umăr unui alt puştan aflat prin apropierea sa, am văzut că individul ne este conaţional sadea. Şi că, în felul acesta, ne făcea şi imagine acolo, în metropola de pe malurile Tamisei. Care imagine- mai e nevoie să o spun?- nu putea fi decât cea despre care ne tot bat obrazul diverse feţe simandicoase, mai mult sau mai puţin întâmplător provenind exact dintre cei care, acum vreo nu mulţi ani în urmă, propovăduiau „libera circulaţie a persoanelor” şi ne băteau la palmă şi ne puneau la colţi, în genunchi pe coji de nucă, cu nuiaua pe motiv de „ discriminare etnică”.
Deloc întâmplător mi-am amintit de această întâmplare acum exact două zile când l-am auzit pe Demisul Naţional hăhăind cum că ce *oţ a fost el şi cum l-a făcut el pe Victor Ponta din vorbe în cestiunea pactului de coabitare.
Sincer să fiu, mă număr şi mă voi număra în continuare să cred încă, ar fi fost cazul ca, de vreme ce tot a iscălit acest document, premierul Victor Ponta să fi făcut publice şi raţiunile sale. Nu de alta dar unul dintre motivele care a determinat victoria categorică în alegeri a USL-ului a fost tocmai scoaterea definitivă din grilă a Amiralului Dezastrului Naţional. Ştim cu toţii că imundul personaj a fost demis, prin vot democratic, liber exprimat, de către majoritatea zdrobitoare a românilor, dar mai ştim- tot la fel de bine!- că voinţa noastră a fost nesocotită flagrant (atenţie , mă feresc de cuvinte mai dure, deşi cât se poate de nimerite în cazul de faţă) de către nişte înalte oficialităţi din Europa Unită şi de peste Ocean. Care- din motive asupra cărora trebuie o dată şi o dată discutat- i-au dat mai mult crezământ Debusolatului Suprem decât poporului român.Aşa încât nu am nici cea mai mică îndoială că acest Pact i-a fost sugerat premierului ( vă rog să observaţi că, din nou folosesc nişte cuvinte foarte elegante) dinspre anumite azimuturi.
Şi uite că, acum, iese pe sticlă Cucuveaua Naţiunii şi hăhăie cum l-a fraierit el pe Victor Ponta. Ceea ce, oricum am lua-o,tot a nemernicie aduce.
Întrebarea mea este, însă, următoarea: Nu cumva, alături de Victor Ponta, au fost traşi pe sfoară sau, mă rog, făcuţi ca la alba neagra, tocmai înaltele personalităţi din UE sau din Statele Unite care l-au cauţionat pe Preşedintele Piază-Rea? Ba bine că nu! În acest caz, nu pot decât să susţin gestul premierului de a denunţa- mai bine mai târziu decât niciodată!- acest ruşinos legământ bazat pe o uriaşă, scandaloasă fraudă morală. Comisă, ştim cu toţii, de cel care încă pentru 100 de zile mai hălăduieşte prin hrubele Cotrocenilor.
Aşa după cum susţin, fără rezerve, ideea avansată tot de către primul ministru al României de a îi informa, corect şi cu celeritate, pe aliaţii noştri din UE şi din NATO, de fapt pe toţi prietenii noştri sinceri, oameni de mare calitate morală şi care cred, sincer, necondiţionat, în valorile democraţiei şi ale progresului social, atât despre denunţarea Pactului cât şi despre raţiunile şi faptele care au stat la baza acestui pas bărbătesc. Cerut de Interesele Supreme ale României, stat democratic, modern,stat membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord Atlantice.
Zău, tare aş mai vrea, acum, după ce scriu aceste rânduri, să mă transform într-o musculiţă şi să pot intra în niscai alese cabinete , de la Bruxelles, de la Bonn sau de la Casa Alba. Nu de alta dar ca să aud cam ce cred,acum, înalţi protectori din 2012 ( dar nu numai…) ai Eşuatului Iremediabil despre o asemenea cacealma?…
Şerban CIONOFF