Șerban Cionoff: CULTURĂ JURIDICĂ? NU, CULTURA FRICII DE JUSTIŢIA SUPER-BĂSESCIZATĂ!

Al dracului de proşti trebuie că ne socoteşte că suntem noi, românii de rând, „capetele de locuitor”, acest personaj care o mai face (încă) pe preşedintele Traian Băsescu! Şi, dacă mai era nevoie de încă un argument în acest sens – de parcă nu ne-ar fi fost de-ajuns cei aproape 10 ani de umilinţe şi de terfeliri la care ne-au spus Matrozul-fără-busolă şi şlehta lui flămândă? !-, uite-l că a venit în faţa Congresului avocaţilor ca să mai ţină o cuvântare aşa cum numai el ştie. Adică sforăitoare şi parşivă.
Nu am să fac aici un inventar al susţinerilor din acest nou discurs în care Demisul Naţional a amestecat, cu o cutremurătoare nonşalanţă, idei generoase şi minciuni de cea mai joasă teapă. Şi nici nu am să mă înfurii pe tema clişeelor sale răs-tocite, cum ar fi cel despre parlamentul care blochează legea sau despre culmile de măreţie la care ajuns vajnicii săi servanţi din justiţia „cu Traian Băsescu în suflet”.
Şi nici nu vreau să vorbesc despre „conflictul cel mai spectaculos din justiţie”(am citat intocmai sintagma traiano-băsesciană!) ci despre „conflictul cel mai scandalos”dintre halul în care arată acum justiţia după zece ani de dictatură a lui Băsescu şi al ciracilor săi: conflictul dintre normele unei justiţii moderne, profesioniste, deasupra intereselor politicianiste şi de clan-pe de o parte şi ruşinoasa realitate a unei (in)justiţii super-politizate şi cu totul în afara normelor statului de drept şi ale democraţiei moderne-pe de altă parte.
Făcea Renegatul Poporului o trimitere la ideea că omul merga la avocat „ca să –l scape” de pedeapsă . Da, de mers merge merge naivul care încă mai înghite pe nemestecate lozinci despre „măreţia dreptului”. Merge la avocat şi de-acolo direct al puşcărie. Fiindcă, de fapt, de puşcărie – dacă eşti cine trebuie, adică dacă îl ai”peTraian Băsescu-n suflet”- , te scapă exact procurorul. Care procuror te trmite mintenaş după gratii dacă nu eşti pe bune cu cine trebuie şi dacă aşa vine comanda socială.
Aşadar, Procurorii, nu avocaţii, te fac ori Albă ca Zăpada- când esti negru de catranul păcatelor, ori Piaza Rea a Neamului atunci când vine ordinul pe granizoana procurărească dinspre Dealul Cotrocenilor or din hrubele anexe locaţiei. Cazul Adrian Năstase fiind emblematic şi sunt convins că va intra la locul cuvenit în Cartea Negră a Degradării Justiţiei Române în Dictatura Traiano-băsistă!
Mai direct spus: acei procurori, exponenţi şi promotori ai băsismului purulent ai căror precursori- „Zeus-ul”lor de chirpici a spus-o!- sunt acuzatorii publici, asesorii populari din vremea proletkultismului. „Asesori populari” care au trimis la oacnă şi chiar la moarte elita politică şi cărturărească a ţării şi despre care multe lucruri, de la sursă şi prin descendenţă directă, i-a şuşotit komisara Monica Macovei, fireşte până ca aceasta să –i intre în dizgraţiei „gogoşicăi” fostă Miss LUXTEM.
Iată, deci, citatul cu pricina:„Acuzatorul public trebuie să nu aibă nici mamă nici tată”. Vă rog să observaţi modestia cu care personajul s-a omis din fraza care trebuia să sune aşa: „Acuzatorul public trebuie să nu aibă nici mamă nici tată, ci numai pe mine în suflet”
Curios lucru, tocmai el, Traian Băsescu, UE-ist, de fapt PPE-ist jurat, nu a scos o vorbuliţă despre Niagara de sentinţe tălâmbe date de hiper-profesionista şi absolut-imparţia SA jistuţie, sentinţe pe care CEDO le face una cu pământul. Păi cum era să comită chestia asta, atâta vreme cât el şi-ai lui înţeleg prin „independeţa justiţiei” ca toată lumea să stea smirnă şi să execute fără crâcneală samavolniciile procurorilor şi a judecătorilor cu care s-au înhăitat comanditorii lor politici?!
Aceasta fiind, de fapt, accepţia pe care o dau Traian Băsescu sintagmei ”cultură juridică”: o cultură a fricii, a remsemnării laşe şi a acceptării fără crâcnire a tuturor deciziilor abuzive şi profund incorecte pe care falanga procurorilor maladiv-băsescizaţi şi a judecătorilor depersonalizaţi le dau la comanda autoproclamatului şef al statului şi a clanului său hper-mafiotizat.
Cât priveşte duioasele complimente pe care foarte vremelnicul Traian Băsescu le-a făcut avocaţilor nimic nou sub soare! Cu ceva vreme în urmă circula o anecdotă cu mult tâlc. Zice-se că, la un moment dat, pseudo-premierul Emil Bloc, l-ar fi întrebat pe Satrapul Naţional:-Domnule preşedinte, eu am o părere dar sunt împotriva ei, adică de ce să dăm atâţia bani pe modernizarea puşcăriilor şi nu îi folosim pentru grădiniţe, pentru creşe sau pentru şcoli? Întrebare la care premierul-sfer-de-buletin a primit pe loc răspuns:-Eşti nebun, Boc?!De şcoli, de creşe sau de grădiniţe o să avem noi mai mare nevoie după”prezidenţialele” din 2014?
Schimbaţi, vă rog, ce este de schimbat în bancul pe care tocmai ce vi l-am spus şi mai vorbim noi după asta…