Șerban Cionoff: „DRAGA DE ANI” A MAI LUAT DOUĂ ÎN FREZĂ. DOAMNE AJUTĂ!…

 

V- am mai povestit, nu de demult, despre trecerea pe care o avea voba asta- „ a lut-o*n freză,guşterul”- printre noi, cei care trebăluiam acum vreo douăzeci şi ceva de ani în redacţia ”Scânteii tineretului”. De data asta, nu o să mă refer la o smetie primită în freză de către(încă) preşedintele Traian Băsescu, dar, oricum scatoalca, de fapt dubla scatoalcă, a lut-o pseudo-instituţia, de fapt jalnica vasală la cheremul Matrozului-fără-busolă care se numeşte ANI. ANI aia care, dacă ne aducem bine aminte, a fost zămislită la comanda unui vremelnic comisar UE, Franco Frattini, cu urduroasa osârdie a ministresei de atunci a jusţiției, nimeni alta decât procuroarea răspopită( din punct de vedere strict politico-ideologic)  Monica Macovei. Vă mai amintiţi cum îşi frecau cei doi mâinile a bolnavă satisfaţie, alintându-şi procreatura (ani) instituţională „Draga de ANI”. Aşa dragă să fie la ei, acolo…

Dar, spre a nu mai lungi, vorba vreau să vă spun că tare m-am bucurat aseară când am aflat că „draga(piei drace!) de ANI” a luat în freză două zmetii zdravene, de zile mari.

Distribuie prietenilor

Prima a fost decizia ÎCCJ prin care doamnei Ecaterina Andronescu i s-a recunoscut perfecta îndriturire legală de a candida la europarlamentarele din mai. Cea de-a doua smetie a venit mai la drum de seară spre noapte şi a fost depunerea de către actorul Mircea Diaconu a candidaturii, ca independent, tot pentru europarlamentarele din mai. Am insistat asupra sintagmei „la drum de seară spre noapte”, nu de alta dar tare le place şi al dracului de mult le mai place, mai marilor „dragii de ANI” să mişmăşească în mod tenebros şi numai avându-l ca far călăuzitor doar pe Demisul Naţional. De unde li se trage şi ruşinosul renume ca şi bezna morală şi sufletească în care se afundă fără putinţă de scăpare. De ce „tenebros”? Uite de-aia, fiindcă , nu ştiu cum se face, dar „draga de ANI” nu găseşte chichiţe decât celor care îl au pe Băsescu-n suflet, dar numai acolo, în ungherele de piază rea a neamului românesc.

Dar staţi, că n-am isprăvit. Dacă în cazul doamnei Ecaterina Andronescu  „draga de ANI” a luat-o în freză şi, cu asta, mucles!, în cazul actorului Mircea Diaconu a şi sărit ca ars Horia Georgescu, ditai şeful hardughiei, care pur şi simplu a ameninţat Autoritatea Electorală Permanentă ca nu cumva să valideze candidatura acestui domn pe motiv că nu ar îndeplini” condiţiile legale”. Asta după ce, mai înainte, ameninţase cetăţenii scumpei noastre patrii că dracu o să-i ia dacă semnează pentru susţinerea actorului. Mă rog, nu a zis el textul aşa, dar până la urmă tot pe acolo ajungeam…

Aşa înţelege, deci, juratul justiţiar Horia Geogrescu să respecte şi să apere drepturile şi libertăţile democratice ale cetăţeanului într-un stat de drept, stat membru al UE?! Brovos naţiune, halal să-ţi fie!

Dar presiunei astea scabros politicianiste şi greţos de pro-băsisite ale cetăţeanului Horia Georgescu îndeplinesc „condiţiile legale”? Şi, dacă nu e cu bănat, ale cărei legi? Că nici măcar pe cele ale legii gravitaţiei nu le îndepinesc, dar încă pe cele ale unui stat de drept, democratic, modern.

Acum, mingea este în terenul Autorităţii Electorale Permanente, care trebuie să analizeze şi să decidă. Iar, după ce ne va comunica ce şi cum stă treaba, poate că vom mai discuta. Sper sincer că numai de bine.

Până atunci nu pot decât să urez, din adâncul inimii, dez-onor procuroarei cameleon, Monica Macovei, să-i fie ei, acolo, unde trebuie, „draga de ANI”. Fiindcă nu se ştie niciodată cum se întoarce roata vieţii. Iar, în loc de PDL-isto PPE-istă, social- democrată, procuroarea-schimbă-şapte- piei, nu cred că se mai poate face…

Şerban CIONOFF              .