Șerban Cionoff: „CURAT CONSTITUŢIONAL! MUZICA! MUZICA!”

 

Să scriu negru că decizia de azi a Curţii Constituţionale prin care s-a respins sesizarea PDL pe temeiul investirii Guvernului Ponta 3 a fost  o mare suprinză ar însemna să cad în păcatul minciunii. Nu, nu m-a mirat câtuşi de puţin această decizie, atât vreme cât respectiva instituţie este, alături de CSM şi de DNA, una dintre cele mai obediente instrumente ale totalitarismului băsescian în lupta feroce împotriva oricărui duşman- real sau închipuit, asta nici că mai contează!- al Debusolatului Naţional.

La urma urmelor, ce mai putea face C C-ul (bis) de vreme ce, cu numai câteva zile în urmă, Guvernul Pota 3 depusese jurământul în faţa celui care, pentru încă vreo 40 şi… de săptămâni rămâne proţăpit în Dealul Cotrocenilor pe post de şef de stat? Nimic! În consecinţă, Curtea Constituţională a reacţionat exact aşa cum i-a dictat partitura sa de Pristanda al băsescianismului muribund. „Curat constituţional!Muzica! Muzica!”

Mai gogonată şi mai jenantă la cub este şi rămâne, însă, situaţia PDL-ului. Care, de data asta, s-a văzut,pur şi simplu, lăsat cu ochii în soare…

Nici că mai contează, de-acum înainte, dacă sesizarea PDL-ului a fost făcută la sugestia tartorului suprem sau  numai din proprie şi total neinspirată iniţiativă… Contează doar faptul că PDL-ul pur şi simplu s-a făcut de râs şi că a făcut încă un pasdecisiv!, spre hăurile ameninţătoare ale ridicolului absolut.

La ora asta, cred că Traian Băsescu îşi râde în pumni. A dat el dovadă că, vezi Doamne, coabitează, de vreme ce a investit Guvernul Ponta 3! Restul nu mai contează. Dacă fraierii PDL-ului au mers cu jalba-n proţap, nu-au decât să tragă ponoasele. El, şi de data asta, la Bruxelles sau la Davos, a defilat cu steagul flooşcăit al ”coabitatorului”.

Drept pentru carei, cu titlu de alinare sufletească şi ca bun creştin ce mă aflu, vreau le transmit PDL-iştilor aflaţi la grea anaghie versurile neuitate ale lui Marin Sorescu din celebra-i parodie după „Cânticele ţigăneşti” ale lui Miron Radu Paraschivescu:„ Da* acum am rămas bleg/Amărât şi plin de jeg/Ca nărojii ăi mai mari:/ Nici gagică, nici piştari!”

De prisos să mai spun că pentru Guvernul Ponta şi pentru coaliţia care îl susţine ar fi mai mult decât păgubos să se culece pe laurii vitoriei.Decizia de azi a Corţii Constituţionale este doar o victorie de etapă. Ştiut fiind faptul că imaginaţia diabolică a lui Traian Băsescu şi a acoliţilor săi este într-o comntiuă,i turbată efervescenţă, iar noi am rămas tot ţara în care s-a scris emblematica fabulă „Toporul şi pădurea”!

Şerban CIONOFF