Şerban Cionoff: Doamna Monica Macovei, vorbiţi cu „frau UE” să nu ne ia banii!

serban-cionoff-150x1501De parcă nu ne erau de-ajuns toate belelele care se ţin scai de capul nostru, uite că „Frau UE” – ştiu eu de ce îi zic aşa dar las’ că vă explic altă dată cum stă treaba! – ne mai arde o smetie. Şi încă ce smetie?!…
Cică ar trebui să îi dăm înapoi peste un miliard de euroi pe motiv de „deficienţe în sistem.” Nu o spun eu, o spune dl ministru Eugen Teodorovici , adică exct acel membru al guvernului care trebuie să se ocupe de gospodărirea fondurilor europene. Trabuie să se ocupe în prezent, fiindcă până în 2012 s-au ocupat alţii şi, de bine ce s-au ocupat, plătim noi, acum, oalele sparte.
Scurt pe doi, România trebuie să verse fără crâncneală bănişorii ăştia fiindcă (dez)onor guvernanţii lui peşte prăjit din perioada 2009 -2011, au făcut felurite mişmaşuri de barbugiu cu mâna-n ghips iar „Frau UE” i-a prins cu zarurile măsluite.
Să nu ne mai apuce, acum, iarăşi pandalia aia cu „România, oaia neagră a UE”, că nu ţine caterinca! De data asta, bineînţeles… „Faptele vorbeşte” spune proverbul din moşi-strămoşi, iar fapte este alea care este.
Pe bună dreptate, o să mă întrebaţi de ce să plătească românaşul din buzunarul lui şi al familiei lui că doar, nu noi, Ionescu, Popescu, Avramescu sau Cionoff, am fost la butoanele teşcherelei? Iar eu o să vă răspund: io-te de-aia! De-aia, fiindcă în 2008, i-am votat pe PDL şi-ai lui, iar, peste un an, i-am reînnoit mandatul, în Palatul din Dealul Cotrocenillor, Amiralului Dezastrului Naţional.
Restul a venit de la sine. Pe mânuşiţele lui Boc sau TRU şi, în special ale Nimfei Politichiei, nu spui cine, persoană importantă!
La fe de bine, mă veţi întreba: dar cu legea răspunderii ministeriale cum rămâne? Nu se mai aplică? Şi, tot la fel de bine ca şi mai sus câteva rânduri, eu am să vă răspund: sanchi pontu’! Ce credeţi dumnevoastră, că DNA-ul şi Procuratura dorm de-a-n picioarele?! Ia întrebaţi-i, bunăoară, câte dosare sunt la popreală , toate având cam aceeaşi sursă politico-ideologică şi pe „Naşul în suflet”.
Totuşi, să nu disperăm. Fiindcă dacă stau să mă gândesc mai bine, parcă-parcă se întrevede o soluţie. Păi, la o adică, dumneavoastră chiar credeţi că europarlamentarii PDL îşi vor lăsa baltă, mai ales acum, la anaghie, tovarăşii de muncă, de luptă şi de idealuri?
Drept pentru care, vin şi lansez următoarea chemare înflăcărată:
-Doamnă Monica Macovei, faceţi ce faceţi, dregeţi busuiocul aşa cum bine mai ştiţi, dumneavoastră, ca europarlamntar PDL şi puneţi o vorbă bună acolo, unde trebuie, să nu ne ia „Frau UE” toţi banii ăştia!
Că, vorba aia, la pus pile ştiu că vă pricepţi. Pile de-alea, negative, împotriva României, fireşte. Rogu-vă respectuos, mult stimată şi iubită doamnă Monica Macovei şi, măcar de data asta, călcaţi-vă pe inimă şi faceţi o faptă bună.
Patria va va fi recunoscătoare! Bag mâna-n foc pentru asta.