Șerban Cionoff: ŞANTAJUL ŞI…EURO-PARTAJUL

 

Înduioşetor mai poate fi, câteodată, acest absolut caragealesc personaj,Traian Băsescu, zis (încă)preşedintele României! Mai ales când declară că,după ce nu va mai fi în fruntea bucatelor, nu va folosi mormanele de docomente secrete pe care i le-a pus la dispoziţie, fără să se co(L)dească  o anumită instituţie a statului de drept. Împotriva cui ar putea să le folosească şi(cică!)nu vrea nicidecum să o facă? Haida-de, împotriva celor cărora, mai pe faţă mai pe la spate, le arată beţişorul de monitor cu o căiţă de la neica Jose Manuel Barosso. Căiţă care, zic nişte oamenide bine, se cam va flleoşcăi, zic unii după europarlamentare, când dictatura PPE-istă va deveni doar o (urâtă) amintire, dar să nu anticipăm…

Trebuie să fii de-a binelea dus de-acasă cu minţile ca să mai crezi o singură silabă din logoreea acestui personaj a cărui faimă de călcător al propriilor  jurăminte e mai ceva decât cea a Baronului de poveste.

Distribuie prietenilor

Ba chiar sunt nişte oameni, nu puţini şi deloc neinformaţi, care spun că bătaia aghemsiuitului jurământ ar fi de căutat nu, hăăăt, după decembrie încolo, ci foarte aproape, la europarlamentare. Avertisment direct pentru cei care se fac a nu pricepe unde bate zicerea prezidenţială, un avertisment luat direct de la vainburşii de la terasa „Cireşica”(ştiţi locaţia,  nu-i aşa?) şi care sună chiar aşa. „Fii atent, fii atent şi cu ochii pe client!”

Pentru că, e bine de ştiut şi de reţinut treaba asta, bruma de simpatie cu care îl mai oploşesc unii lideri de la Bruxelles sau de prin-prejurul pe numitul Traian Băsescu se datorează doar speranţei că, avându-l la butoanele de comandă, PPE-ul şi ai săi vor face rost de niscai voturi în România.

Mă rog, s-au ivit , câte unii şi alţii, care au ridicat cuvânt cum că , după ce-şi isprăvşte mandatul din care este demult demis de naţiune, Traian Băsescu   va trebui să înceapă un alt mandat sau mai multe mandate dintre care se pune în aplicare cel cum mai mare durată. Nu discut, acum, mai departe, chestiunea, fiindcă el, Traian Băsescu ştie mai bine cum devine asta cu mai multe decizii deodată că, voba aia, el a condus dansul în cazul/cazurile lui Adrian Năstase!

 Povestea asta cu „lui Traian Băsescu, după faptă şi răsplată!” este însă cam înceţoşată, dacă avem în vedere halul în care arată aşa-zisa justiţie, colcăind, încă, de slugoi cu „Tr.B. în suflet”. Aşa că eu zic s-o lăsăm cum a căzut…

Drept pentru care tot eu vin şi vă zic să fim foarte circumspecţi (şi) cu promisiunea traiano-băsesciană de azi. Nu de alta, dar ea trebuie citită mai degrabă în cheia unei memorabile ziceri a lui Eugen Barbu: „Băăăă, ia, ochiul mare şi urechea la tetea!”

Să nu spuneţi, mai pe urmă, că nu v-am spus!….

Şerban CIONOFF

P.S. Urât mai îmbătrâneşte Traian Băsescu! Mă refer,de data asta, despre atacul imund împotriva unui- anume- fost şef al SRI-ului trecut pe cealaltă lume. Nu sunt şi nici nu am de ce  să fiu apărător al răsposatului domn, car chiar că nu văd rostul acestei ieşiri de un cutremurător cinism.

Sau, mai ştii?, poate că, prin asta, Traian Băsescu a vrut să ne arate că acela care a sos voba „ a călca pe cadavre” nu a fost chiar om nebun!