Șerban Cionoff: ELEV TRAIAN BĂSESCU, IA NOTIŢE DE LA PROFESORUL NICOLAS SARKOZY!

Vă mai amintiţi, cred, secvenţa petrecută acum ceva timp în urmă la o reuniune a mai marilor statelor membre UE, când încercând să se bage în vorbă cu Nicolas Sarkozy, la acea vreme preşedinte al Franţei, Traian Băsescu s-a trezit cu o mândreţe de spate întors de către cel pe care Marinarul Fără Busolă îl socotea a-i fi mai marele său prietenar… Şi, tot pe atunci, dacă nu mă înşeală memoria, Silvio Berlusconi. aflat şi el în funcţie, dar în cea de premier al Italiei, a făcut un semn cu mâna la ureche, ceva a la „tra-la-la la mansardă” . Gest care a contrariat multă lume bună fiind greu de stabilit şi acum dacă „Il Cavaliere” făcea acest gest către Sarkozy a propos de Traian Băsescu… sau viceversa.
Acum , lucrurile s-au schimbat, aşa încât ex-premierul Italiei declară despre ex-preşedintele Franţei cum că”aroganţa îi depăşeşte inteligenţa”. Mai rău, presa franceză ne-a şi anunţat că Nicolas Sarkozy a fost în arestat („place en garde a vue”) fiind acuzat de trafic de influenţă.
Stau şi mă întreb acum, ce o fi în mintea şi în inima Demisului Nostru Naţional, atunci când vede că în ţara lui Voltaire şi a lui Camus ( autori la care pot să pariez să Traian Băsescu nu a ajuns încă, el fiind ocupat cu primele 10 pagini şi-un sfert din capodopera lui Mircea Cărtărăscu) un fost şef al statului este arestat, fără complexe, fiind pus, de către o justiţie cu adevărat independentă şi corectă, sub o asemenea gravă acuzaţie? Şi, mai ales, fără ca nimeni de pe la marile fortăreţe ale democraţiei moderne- cele care l-au reînscăunat pe Traian Băsescu în funcţie după ce majoritatea covârşitoare a românilor l-au demis prin Referendum- să scoată o vorbă în apărarea sa.
Acordându-i , aşadar, lui Traian Băsescu prezumţia de minim bun simţ, aş vrea să cred că , la ora asta, Debusolatul Suprem al Ţării nu îşi freacă mâinile de bucurie că Destinul i-a plătit-o, în acest fel, lui Sarkozy pentru spatele întors la summit-ul UE. Mai degrabă cred că pe Traian Băsescu îl trec fiori reci pe şira spinării văzând că dacă unui ditamai fost şef de stat al Franţei i se poate întâmpla aşa ceva, ce ar mai urma , pentru el, (încă) preşedintele ţărişoarei noastre, după ce îi va expira mandatul?
Una peste alta, eu cred că arestarea lui Nicolas Sarkozy este- şi trebuie să fie!- un semnal foarte categoric şi o severă lecţie pentru justiţia română şi pentru instituţiile statului nostru de drept.
Elev Traian Băsescu, ia notiţe de la profesorul Nicolas Sarkozy, fiindcă nici nu ştii cât de multă nevoie o să ai de ele!…
Şerban CIONOFF