Șerban Cionoff: Întrebări ajutătoare în așteptarea unui răspuns de la Primăria Sectorului 1

serban-cionoff-150x150Am publicat, nu demult, prin amabilitatea inimoşilor confraţi de la A.M. PRESS un text – „Blocul nostru este brand de ţară!”- în care istoriseam câteva din peripeţiile prin care am trecut noi, cei ce locuim într-un bloc din prejma Şoselei Titulescu, mai precis la jumătatea dumului dintre Piaţa Victoriei şi clădirea, în curs de renovare, a Primăriei sectorului 1, înainte, în cursul şi după ceea ce se numeşte „reabilitarea termică a locuinţelor”. Din motive lesne de înţeles nu am dat şi adresa exactă, gândindu-mă că, în cazul în care ar fi considerat necesar să afle aceste amănunte, mai marii sectorului puteau contacta agenţia şi, astfel, aveau cum să îmi ia urma.
Texul a apărut pe 15 octombrie şi… cu asta am rămas! Pentru că, iată, nici la două săptămâni încheiate, cineva de la Primăria sectorului 1 şi, cu atât mai puţin de la Primăria Generală a Bucurescilor, nu a contactat agenţia, cu atât mai puţin pe subsemnatul, spre a cere lămuriri despre cele ce le povesteam acolo.
Eu, de aici, ce să înţeleg? Una din două:-a) că A.M. PRESS nu contează pentru funcţionarii publici de la Primăria sectorului 1, care, potrivit fişei postului, au în atribuţii monitorizarea semnalelor de presă, cu precădere a celor care se refereră punctual la situaţii de pe teritoriul resepectivei unităţi administrative? ; sau, mai rău:- b) că, deşi respectivii funcţionari publici din cadrul sus-numitei primării au semnalat „mai sus” cele scrise în materialul cu pricina, asta nu a contat pentru onor ocârmuitorii destinelor colective ale populaţiei din sectorul 1 al Capitalei scumpei noastre?
Sau, mai ştii, poate că nu am fost eu suficient de convingător?…
De aceea şi, mai ales, pentru că nu vreau să pun răul înainte, m-am gândit că ar fi nevoie să revin cu câteva date suplimentare sau, dacă pot zice aşa, cu câteva întrebări ajutătoare. Ceea ce şi fac mai departe, cu toată buna credinţă.
1. De ce, nici până acum, nu a fost reinstalat gardul de metal care împrejmuieşte blocul şi care a fost demontat (ca să mă exprim elegant) de către constructori?
2. Au fost finalizate lucrările la toate gurile de aerisire?
3. S-a realizat o analiză comparată a corelaţiei dintre lucrările trecute pe hârtie ca fiind efectuate şi cele care au fost, realmente, efectuate?
4. Există o analiză comparată între calitatea şi cantitatea materialelor raportare ca folosite în lucrări şi cele care au fost cu adevărat folosite?
5. La urma- urmelor, lucrările de reabilitare termică a blocului au fost încheiate? Cine, când și în ce condiţii a făcut a făcut recepţia lucrărilor? S-a efectuat recepţia finală sau doar una preliminară?
6. De ce Comitetul Asociaţiei de Proprietari nu a fost anunţat de către reprezentanţii Primăriei care s-au ocupat de această lucrare despre data şi condiţiile în care se vor intreprinse operaţiunile de recepţie a lucrărilor?
Acestea fiind zise şi scrise nu îmi rămâne decât să pun punct modestelor mele rânduleţe şi să aştept cu încredere răspunsul pe care mai marii de la Primăria sectorului 1 vor binevoi să ni-l dea. Dacă vor binevoi, bineînţeles…