Șerban Cionoff: ÎNVĂŢĂTURILE LUI FRIEDRICH ENGELS CĂTRE CĂTĂLIN PREDOIU ŞI KLAUS JOHANNIS

Nici nu s-a aşezat bine pe temelia sa de lut struţo-cămila ieşită din alianţa contra naturii PDL şi PNL că domnul Cătălin Predoiu, unul dintre aspiranţii la borcanul cu miere pe care el şi ai săi consideră că ar fi calitatea de preşedinte al României, proclamă că vor sărbători, împreună, Crăciunul la Cotroceni! Pricepeţi dumneavoastră acuşica unde bate vorba dumnealui?! Adică la Palatul de peste drum de statuia Leul, pe care Amiralul Dezastrului Naţional îl făcuse serai pentru el şi cadâna din Pleşcoi, unde liderii struţo-cămilei, născută prin avorton politicianist, unde vor serba Crăciunul cu domnia sa ca preşedinte al României! Sau cu domnul Klaus Johannis…
Nu am motive să îl scuz pe dl Predoiu pentru triumfalismul găunos al acestei declaraţii, dar îmi pare sincer rău că dl Johannis se expune ridicolului, asistând, senin şi detaşat, ca un co-militant de a-l domniei sale să debiteze, de bună voie şi nesilit de nimeni, în mod public, o asemenea proroceală. Chiar dacă un aşa-zis sondaj al unui biroul de cercetare (recunoscut ca având”mână moartă” la alegerea câştigătorilor din competiţiile electorale), îi dă primarului de Sibiu marea şansă la prezidenţiale.
În condiţiile astea, luăm act şi mergem mai departe, că doar suntem în ţara lui Caragiale, a lui Urmuz şi a lui Eugene Ionesco, unde, vorba înţeleptului:” ridicolul nu a omorât pe nimeni”.
În aceste împrejurări, îmi permit să îi dau domnului Klaus Johannis un sfat. Mai precis , să îi recomand nişte gânduri ale unui conaţional de-al său- Friedrich Engels- care spusese o dată că cea mai mare greşeală a unui luptător politic este să îşi ia dorinţele drept realitate.
Sfat pe care, la rândul său, domnul Johannis poate şi trebuie să îl dea co-militanţilor săi.
Şerban CIONOFF