Șerban Cionoff: LAURA KOVESI SPUNE ADEVĂRUL!

 

Nici nu a apucat doamna Laura Codruţa Kovesi, distinsa şefă a DNA să spună ce avea de spus că, gata!, au şi sărit de cinşpe coţi în sus protestatarii:”Vai, vai, vai, cum a putut să spună aşa ceva?!”
Ei bine, uite că a putut! A putut să spună, fără să clipească, următoarele cuvinte „persoane arestate de DNA!” Şi cu asta- basta!
Acum, chiar că trebuie să nu fii un om cu capul pe umeri pentru ca să pui la îndoială această zicere. Ba, încă, să o mai şi conteşti. Fiindcă, ne place sau nu ne place, asta suntem: ţara unde procurorii fac FĂRĂ-DE-LEGEA! Mă rog, nu toţi, dar asta nici nu mai contează … Contează, însă, adevărul dureros că sunt tot mai multe cazurile în care judecătorii iau drept ordin ceea ce scriu, de fapt ceea ce dictează, procurorii! Demni urmaşi ai asesorilor populari a căror deviză revoluţionară era: „Vinovat-nevinovat, Canalul trebuie terminat!”
Mai contează şi faptul că de pe urma sentinţelor impuse de zbirii procurori şi invalidate la CEDO statul român plăteşte de la bugetul naţional mari despăgubiri. Asta în vreme ce procurorii care le-au dictat, ca şi judecătorii care le-au îndeplinit cu slugarnică devoţiune ordinele iau, şi acum, lefuri babane, după care se retrag la pensie, tot pe bănet gras. Cât despre remuşcări sau mustrări de conştiinţă pentru nenorocirile pe care le-au făcut, deliberat, nici vorbă…
În schimb, a rămas bătut în cuie şi, mai mult ca sigur, aşa va rămâne funestul articol 276 din Codul Penal care pune pumnul în gură oricui ar îndrăzni să scoată o vorbuliţă despre abuzurile incalificabile ale ultra-reformatei justiţii şi, mai ales, ale procurorilor „cu Traian Băsescu în suflet”.
Iată deci tot atâtea motive pentru care am deplina încredinţare că Laura Codruţa Kovesi a anunţat o iminentă iniţiativă legislativă prin care procurorii, şi nu doar cei de la DNA, vor fi liberi- ba chiar obligaţi!-să facă arestări pe bandă rulantă.
Nu de alta dar se intră în line dreaptă la prezidenţiale, aşa încât duşmanul de clasă trebuie zdrobit sub gloriosul stindard al terorismului de partid şi sub înflăcărata chemare la luptă: „Vinovat-nevinovat, anti-băsistul trebuie condamnat!”.
Şerban CIONOFF